Tündérkör alapítvány pályázata

Fejenként 200 ezer forintra pályázhatnak Debrecen-környéki, fogyatékossággal élő gyereket nevelő családok

Helyi hírek

Szeptemberben a debreceni Tündérkör Alapítvány kapta a Tisza Párt elnöke és a párt EP-képviselői által havi rendszerességgel felajánlott 5 millió 160 ezer forintot. Most kiderült, mire fordítják az összeget.

Az egyesület tájékoztatása szerint az adomány 20%-át az alapítvány működésére, a fennmaradó összeg 100%-át a gyermekvédelmi szempontok szerint a fogyatékossággal élő gyermekek javára fordíthatják.

A Tündérkör Alapítvány a napokban létrehozta a Szent Miklós Egészségügyi Pályázatot, ezen keresztül juttatnák el a pénzt a feltételeknek megfelelő, 16 év alatti fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családok részére.

Azok részére, akik anyagi okokból nem tehetik meg, hogy akár egy több százezer forintos segédeszközt megvásárolva segíthessék elő a gyermekük életminőségét, egészségi állapotát.

Az alapítvány olyan debreceni, illetve (+25 km) a város szoros agglomerációjában lakó családok jelentkezését várja, ahol a fogyatékossággal élő gyermeknek szüksége van olyan egészségügyi tárgyi eszközre, amely a gyermek állapotát javíthatja vagy szinten tarthatja, és ára nem haladja meg a 200 ezer forintot. A jelentkezőket a szervezet szigorúan ellenőrzi.

Pályázni itt lehet.

Közölték, a pályázati kiírástól nem térnek el, azt maradéktalanul betartják. Az általuk megítélt adományokat az átláthatóság jegyében a felületeiken folyamatosan publikálják majd, egészen addig, míg az anyagi forrás tart.

Pénzadományokat senkinek nem áll módjukban adni, csak egészségügyi eszközöket vásárolva, majd azokat továbbadományozva tudnak segíteni.