Gondola Zsolt Zoárd

Gondola: a felszín alatt jól láthatók a változás jegyei Debrecenben

Helyi hírek

Két hónappal az EP- és önkormányzati választások után levonta a következtetéseket Gondola Zsolt Zoárd, a Civil Fórum Debrecen Egyesület alapító elnöke.

A Papp Lászlóval szemben 26 százalékkal alulmaradó, de az ellenzéki Mándi Lászlónál meglepetésre (?) 3 százalékkal több szavazatot gyűjtő Gondola úgy véli, bár a Fidesz győzött Debrecenben,

“a felszín alatt jól láthatók a változás jegyei, talán ezért is maradt el a felhőtlen öröm a győztesek részéről.”

A Civil Fórum Debrecen Egyesület elnöke szerint az ellenzéki pártok kísérlete arra, hogy egyesületként, elhagyva a pártlogókat, kvázi civilként kampányoljanak és eredményt érjenek el, kudarchoz vezetett. “Ma már láthatjuk, hogy ennek semmilyen következménye nem lett, néhány téves elemzéstől és vádaskodástól eltekintve.”

“Ugyanakkor a Mi Hazánk csak 19 körzetben indulva, helyi kampány nélkül is tudott jelentős eredményt elérni, amely így tisztán az országos referenciájukat tükrözi”

– teszi hozzá Facebook-bejegyzésében.

A kínai akkumulátorgyár még megállítható! Interjú Gondola Zsolt Zoárddal, a Civil Fórum Debrecen polgármesterjelöltjével

Majd önkritikusan kijelenti, amit egyesületük legfontosabb célként kijelölt, azt nem tudták megvalósítani. De mindez erőt ad nekik a folytatáshoz.

“Mert ne legyenek illúzióink, a jelenlegi ázsiai ipari beruházások erőteljesen átalakítják Debrecent és ez nem csak az utcáinkon fog látszani, de végső soron befolyásolja majd gondolkodásunkat, mentális állapotunkat, viszonyunkat a világhoz és környezetünkhöz, valamint a más kultúrájú emberekhez”

– fogalmaz Gondola Zsolt Zoárd.

Majd hosszasan értekezik az ellenzéki pártok vélt vagy valós hibáiról, a Mikepércsi Anyák és egyéb csoportok által elszalasztott lehetőségről (miért nem állítottak ellenjelöltet a helyi fideszes polgármesterrel szemben?), valamint a szerinte tisztának induló, majd az egyesületet ért vélt vagy valós ellenzéki támadások miatt rossz érzést keltő kampányról.

Gondola szerint nyílt titok, hogy a Fidesz “urbánus” része egyre kevésbé tud azonosulni az urizáló, pökhendi stílussal, a gazdasági helyzet romlása már őket is elérte, és van egy nosztalgia a kezdeti Fidesz irányába.