Azahriah

Negyven felett is lehet kedvenc Azahriah – Szupersztár érkezik a Campus Fesztiválra

Helyi hírek Party Zone

A Z generáció kedvence és korunk egyik legismertebb előadója, Azahriah is fellép a 2024-es debreceni Campus Fesztiválon.

Azi már tavaly is az egyik legnépszerűbb fellépője volt a Campusnak, azóta pedig már háromszor is sikerült megtöltenie a Puskás Arénát. Hogy most másabb vagy jobb lesz-e az idei koncertje, az kiderül július 25-én a Nagyerdőn.

Őszintén bevallom, hogy zokszó nélkül elsétáltam Baukó Attila, művésznevén Azahriah koncertje előtt a múlt évi Campus Fesztiválon. Nem mondom, hogy ismeretlen lett volna számomra, csak nem vonzott annyira, hogy megálljak. Hiszen már akkor is nagy hype zajlott körülötte a zenei és a magánéleti „ügyei” miatt. Az utóbbi egy kisebbfajta botránynak köszönhető, amikor a szolnoki palacsintafesztiválon az egyik ToiToi wc mögött belebonyolódott az egyik hölgy rajongójával egy gyors afférba, aminek a videófelvétele sajnos vagy nem sajnos, de napvilágot látott. Nem kis lökést adva az ifjú zenész további karrierjének

A vonzalom hiánya mellett még azért sem álltam meg 2023-as campusos koncertje előtt, mert azt gondoltam, hogy nem ad semmilyen zenei élményt egy húszas évei elején járó zenész egy magamfajta negyvenesnek. Tévedtem. Mert valamiért mégis Azahriah-zenéket kezdtem el hallgatni. Egyrészt mert mindenki őt hallgatta – és olyankor muszáj tudni, hogy mit szeret a másik – , másrészt pedig furdalt a kíváncsiság, hogy vajon miért töltötte meg háromszor is a Puskás Arénát?

Az ifjú művész zenei tartalma biztosan ezreket odavonzott, hiszen már öt nagy, több közép- és kislemezzel, valamint koncertalbumokkal is büszkélkedhet. A rangos zenei díj-jelöléseket sem osztogatják csak úgy, ezeken kívül bezsebelte 2021-ben az MTV Europe Music Awards Legjobb magyar előadója, majd 2024-ben az Artisjus-díját is Az év junior könnyűzenei alkotója jelölésben.

Figyelemreméltó az is, hogy miniszterelnökünk is kedvencének nevezte Azahriah zenei stílusát. Egészen addig, amíg Azi fel nem szólalt a februári „Odakint most szörnyek járnak – Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért” címmel szervezett Hősök terén megtartott demonstrációig. Utána pedig valamiért még a kedvenc dala is lekerült Orbán Viktor TikTok oldaláról. Nagy Ádám vendégeként az egyik Jólvanezígy adásból pedig az is kiderült, hogy azért mégsem volt akkora span a miniszterelnök úr és Baukó Attila.

De visszatérve a dalaira. Több zeneszáma is kedvencként szerepel a playlistemen. Ilyen a 3korty, Four moods, Rampapam, Tisztán iszom és Felednéd, ami Desh-hel közös zenéjük. Bár nem mindig értem, hogy miről énekel, mert kicsit gyors, kicsit egyedi stílusú, de talán ez adja meg a dalai jellegzetességét.

Korosztály ide vagy oda, én negyven felett, anyám hatvan felett, és velünk együtt fiatalok százezrei hallgatják Azahriah zenéit országszerte. Július 25-én 22 órakor pedig biztosan megállok a Campus Fesztivál nagyszínpada előtt. Kíváncsi vagyok, milyen élménnyel tölti el Debrecen közönségét ez a fiatal és tehetséges zenész.

– Rontó Judyt –