Határ út Debrecen

Rettenetes állapotban van a debreceni Határ út, az önkormányzat csak ígérget a lakóknak

Helyi hírek

Debrecenben számtalan balesetveszélyes és rossz út található, de közülük is kirívóan szörnyű a Határ út állapota. Ráadásul a forgalmas út mellett fekszik egy óriási, más módon meg nem közelíthető ipari park is – hívta fel figyelmünket a környéken lakó olvasónk. “Jómagam napi szinten közlekedem arra, mivel a munkahelyemet más módon nem tudom megközelíteni – esetleg nagy kerülővel. Az út állapotára már többször fel akartam hívni a figyelmet, amire az ott lakók segítségére is számíthattam.  A türelmem az út állapota, és az önkormányzat tétlensége miatt tavaly decemberben fogyott el, amikor egy kerékpárral munkába tartó kolléganőmet nagyon súlyos baleset érte. Sőt ugyanazon a napon egy motoros életét vesztette a Határ úton.

Ekkor döntöttem el, hogy online petíciót indítok, amelyet a századik aláírás után továbbítok Papp László és Széles Diána részére.

Az önkormányzat a Debrecen2030 programra hivatkozva lerázza magáról a kérdést, mondván, az út átalakítása 2027 tájékán megtörténik, de még tervezési fázisban van. Ez nem kéne azt jelentse, hogy addig se foglalkoznak az úttal. Egy aszfaltozást, járdaépítést, és a közvilágítás elégséges szintre fejlesztését bármikor meg lehetne tenni.

A lakók levele:

A városvezetés válasza:

A jelenlegi állapot egy viszonylag új gépjárművel is megrázó – szó szerint:

A tervem az, hogy a petíció elutasítása után demonstrációt szervezek, akár félpályás útlezárás keretében is – bár erre valószínűleg nem kapnék engedélyt.”

 

Nem kicsi a baj – szemezgessünk a petíció alatt olvasható észrevételekből

A Határ úton közlekedek busszal, autóval, garantált a hányinger. Bicajozni nem merek rajta, életveszélyes. Az út mellett életveszélyes gyalogolni. A buszmegállóban esős időben várakozni lutri, az esernyő ilyenkor pajzsként funkcionál. Esős időben az út szélén a sárban kell menni, mivel nincs járda.  Emellett irtó veszélyes, és közvilágítás nulla.

A Kishegyesi útról ráfordulunk a Határ útra ,leszükül az útszakasz nem férnek el egymás mellet a gépjárművek! Igérték, hogy a villanyvezetéket a föld alá vezetik kevesebb lenne a villanyoszloppal való baleset! Ahányszor egy réteget húznak az uttestre annyiszor szükitik le! A kerékpár utat legalább a Schaffler gyárig kellett volna elhozni! Igérték a tehermentesitő utat, 2020-ban azóta siri csend van. Az autóbuszoknak késő este és hajnalban a szerviz uton kellene közlekedni! Vajon miért nem ott mennek? Az eredeti tervrajzon a Schaffler tehergépjármű ki és bejárata a Richter Gedeon utcán van, hogy éjszaka ne zavarják a lakókat!

Teljes mértékben egyetértek a leírtakkal. Valamint kiegeszitenem annyival, hogy a nagy forgalom károkat tesz a “kevés lakosság” házában, az ingatlanok eladhatatlanok a nagy zaj és forgalom miatt.

1957 óta lakok itt! Az út a Richter útig kétszer volt aszfaltozás, a lefolyás széle az ipari park felől földdel van feltöltve az azfaltozás egyre keskenyebb!! Ez kb. egy kilóméter, a töbi szinte járhatatlan!

– olvasható a petícióhoz fűzött megjegyzések között.