Fábián István és Pósán László

A Debreceni Egyetem korábbi rektora is beszólt Pósán Lászlónak: egy parlamenti képviselőnek ilyen alapvető dologgal tisztában kéne lennie

Helyi hírek

Lesz-e parlamentiesen szólva “viszonválasz”? Tippünk az, hogy nem.

A már megszokott baloldalazás kíséretében, a debreceni fideszes vezetést “nemzeti, polgárinak” titulálva igyekezett dr. Pósán László történész, fideszes országgyűlési képviselő összemosni az akkumulátorgyárakat az autógyárakkal keddi Facebook-videójában.

“Ahol az övéik vannak pozícióban, mint Szegeden, az rendben van, ahol nem, mint nálunk Debrecenben, ott minden erőt megmozgatnak a fejlődés ellen”

– mondta Pósán, erősítve a kettéosztott ország vízióját.

Bejegyzése alatt a helyeslő kommentek mellett bőven találunk számonkérő hangvételűeket is (“maga már csak sorosozni, baloldalazni tud”). Nem hagyta szó nélkül Pósán csúsztatását dr. Fábián István, a Debrecen Egyetem korábbi rektora sem, aki vegyész lévén elvileg jobban érthet a témához:

“Egy parlamenti képviselőnek tisztában kellene lennie az autógyártás és az akkumulátorgyártás közötti alapvető különbséggel, ha már hozzászól a témához”

– írta Fábián.

A komment és a Pósán-rajongók reakciói itt olvashatók:

 

Fábián István nemrég hosszasan értekezett arról, hogy szerinte miért nincs az égvilágon semmiféle haszna a Debrecenbe telepített és érkező akkumulátorgyáraknak:

Debreceni professzor: az akkumulátorgyártásnak nincs semmiféle előnye

Kitüntette az MTA a letiltott előadású Fábián István professzort