CATL akkumulátorgyár

Szakembereket toboroz a Debrecenben épülő CATL

Helyi hírek

Idén első alkalommal a Contemporary Amperex Technology (CATL) is részt vesz a debreceni Fórum Bevásárlóközpontban tartott állásbörzén – közölte a cég.

Azt írták, a vállalat Kelet-Magyarország legnagyobb munkaerőpiaci rendezvényén számos nyitott pozícióval szólítja meg az álláskeresőket, hiszen a CATL folyamatosan várja az új, inspiráló karrierlehetőségek iránt érdeklő jelentkezőket. A vállalat számára kiemelt fontosságú a debreceni és hazai munkaerő alkalmazása.

November 10-én a debreceni Fórum Bevásárlóközpontban rendezik meg a kelet-magyarországi régió legnagyobb munkaerőpiaci rendezvényét, a Debreceni Állásbörzét, ahol a CATL magyar leányvállalata, a Contemporary Amperex Technology Hungary Kft. is jelen lesz.

A vállalat amellett, hogy bemutatkozik az érdeklődő közönség előtt, új munkatársak toborzását tűzte ki célul elsősorban az építkezés kivitelezését irányító mérnöki, pénzügyi, informatikai, logisztikai, humánerőforrás, termelési, valamint környezetvédelem, egészségvédelem és munkabiztonság területeken. A standra látogatóknak lehetősége lesz megismerkedni a környezetbarát gyártási folyamatok mellett, a fenntartható logisztika rejtelmeivel, valamint egy izgalmas kvíz kitöltésével további érdekességeket is megtudhatnak a Debrecenbe nemzetközileg elismert szaktudást importáló vállalatról.

A fenntartható, elektromos közlekedés és az energiaátmenet iránti nemzetközi igény erősödésére reagálva a CATL második európai akkumulátorgyárát építi Debrecen Déli Ipari parkjában, mellyel a régió egyik legnagyobb munkáltatójává válik. A vállalat évtizedekre elkötelezte magát a cívisváros mellett, célja, hogy jó szomszédja legyen a debrecenieknek, aktív és pozitív szerepet vállalva a város életében. A CATL folyamatosan növekvő munkaerőigénnyel számol, amelyet elsősorban helyi munkaerővel szeretne kielégíteni.

Közleményük szerint a CATL az innovatív energiaipari technológiák fejlesztése terén világszerte elismert piacvezető vállalat, amely vezető szerepet tölt be a korszerű, nagy hatékonyságú akkumulátorok és energiatároló berendezések fejlesztése és gyártása terén. A 2011-ben alapított Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. 37%-os globális piaci részesedésével a világ egyik legfontosabb akkumulátoripari szereplője.

Azt írták, a cég 13 gyártóbázisának és 5 kutatási fejlesztési központjának köszönhetően mára széleskörű szakmai tapasztalattal rendelkezik. A CATL négy gyára már elnyerte a szén-dioxid-semleges minősítést, melyek közül kettőt a Világgazdasági Fórum a Global Lighthouse Network tagjává választott.

A világon egyedüliként ez a két gyár rendelkezik Lighthouse-elismeréssel az akkumulátoriparban. A CATL célja, hogy a jövőben debreceni üzemében is bevezesse a környezetbarát gyártási technológiát és hasznosítsa a zöld logisztika terén szerzett tapasztalatait – olvasható a vállalat közleményében.