Papp László a Cívis Klubban

Debreceni Momentum az akkugyáras népszavazásról: “Papp László átlépte a vörös vonalat, s azóta folyamatosan elárulja, semmibe veszi a debrecenieket”

Helyi hírek

Február 22-én egy nagyon szomorú pillanatnak lehettem szemtanúja: a Helyi Választási Bizottság az ülésén elutasította a vízzabáló, vízmérgező kínai akkumulátorgyárról szóló népszavazási kérdésemet – számolt be csütörtöki, Szabó Bencével közösen tartott sajtótájékoztatóján Mándi László, a Momentum önkormányzati képviselője.

Összesen 30 napjukba telt kitalálni egy kamu indokot, hogy elutasítsanak egy olyan kérdést, amit egyszer már átengedtek. A Helyi Választási Bizottság ezzel a titkolózó fideszes vezetés, és a vízmérgező akkumulátorgyárat építő CATL oldalára állt a debreceniekkel szemben – fogalmazott Mándi.

A momentumos képviselő szerint a döntés tisztázta a helyzetet:

a kormány, az állam és a városvezetés semmibe veszi a debrecenieket. Nekik nem fontos az itt élő emberek egészsége.

Sajnos nem lepődtünk meg, hiszen tudták, valamit tenni kell, mert a Momentum már ugrásra készen várta, hogy gyűjthessük az aláírásokat. Mi azonban azt mondjuk, hogy üzenjük a hatalomnak: nincs alku.

CATL: elutasították a népszavazást

A párt fellebbezést ad be a döntéssel szemben – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Mándi László elmondta, a mai közgyűlésen az alábbi kérdéssel fordult Papp Lászl polgármesterhez:

Látva a HVB méltatlan eljárását nem érzi-e szükségesnek a debreceniek népszavazás útján való megkérdezését a vízmérgező akkumulátorgyárról?

Mi Hazánk: a jog megerőszakolása az akkugyáras népszavazás elkaszálása

Erre azonban nem kaptak érdemi választ – állítja Mándi.

“Az is beszédes, hogy a 200 milliárd forintos főösszeget meghaladó költségvetésben nem fért bele a helyi népszavazásra egy árva forint sem. Ezt a sort jól láthatóan, a népszavazást akaró debreceniekneküzenve, nulla forinttal kitöltve írta meg a fideszes városvezetés az idei költségvetésben. A debreceniek eldönthetik, hogy ez a megfelelő, méltó képviselet-e a számukra. Az én álláspontom szerint nem, nem megfelelő és nem méltó”

– mondta a Momentum képviselője.

Mándi László szerint Papp László átlépte a vörös vonalat, s azóta folyamatosan elárulja, semmibe veszi a debrecenieket.

A szintén momentumos Szabó Bence emlékeztetett, ősszel még átengedte a helyi választási bizottság az LMP kérdését, mely kizárólag a felhasznált víz mennyiségében tért el a Momentum kérdésétől.

Mindezek alapján egyértelműen látszik, hogy a bizottság vagy ősszel, vagy a tegnapi napon komoly jogsértést követett el. Ezért a mai napon felszólítottam Jegyző urat, hogy oszlassa fel a jogsértést elkövető bizottságot, és most én magam is felszólítom a bizottság tagjait, hogy mondjanak le a
pozíciójukról

– mondta Szabó Bence.