Hogyan készül a tökéletes sült grill hús az éttermekben?

Hasonlóan mint otthon, de mégsem teljesen ugyanúgy. A séfek tudásával nem mindenki rendelkezik a háziasszonyok közül. Az előkészületek szempontjából az éttermi séfek több időt fordítanak az előkészítésre, mint mi otthon a konyhában. Ráadásul azért ezek az előkészületek időigényesek és nagyon fontos a megfelelő hús minőség kiválasztása a grillhez. Természetesen vannak, akik nem szeretik a grillezett […]

Kezdődik a Márton napi vigadalom Hajdúszoboszlón – itt a részletes program a sztárfellépőkkel

November 10-11. között Márton-napi vigadalomra várja az érdeklődőket Hajdúszoboszló. A két napos fesztivál középpontjában természetesen a libalakoma és az új bor áll, melyeket izgalmasan egészítenek ki a sztárvendégek koncertjei és a szórakoztató kísérő programok.

szőlészet szőlő tőke

Új szabályokhoz kell alkalmazkodniuk a hazai bortermelőknek

A kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (EPR) keretében bevezetésre került a borágazat számára egy egyszerűsített adminisztrációjú és alacsonyabb mértékű díjátalány, megjelent a kötelező csomagolóanyag-visszaváltási rendszer (DRS) új szabályozása és egyes borászati termékek 2023. november 15-től mentesülnek a reprezentációs adó megfizetése alól abban az esetben, ha a terméket közvetlenül az azt megtermelő borászattól vásárolják meg – sorolta […]

Agrárminisztérium: új szabályozás érinti a bortermelőket

Új szabályokhoz kell alkalmazkodniuk a bortermelőknek. A kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (EPR) keretében bevezetésre került a borágazat számára egy egyszerűsített adminisztrációjú és alacsonyabb mértékű díjátalány, megjelent a kötelező csomagolóanyag-visszaváltási rendszer (DRS) új szabályozása és egyes borászati termékek 2023. november 15-től mentesülnek a reprezentációs adó megfizetése alól abban az esetben, ha a terméket közvetlenül az azt […]

A legkedveltebb saláták, amikkel éttermekben is találkozhatunk

A saláták nagyon hálás fogások, mert szinte bármiből elkészíthetők, számtalan változatban. Az alapanyagok sokfélesége lehetővé teszi, hogy a salátát fogyasztók megtalálják a nekik tetsző ízvilágot. Nemcsak fő fogások mellé, hanem önállóan is tökéletesek, de akár köretnek vagy előételnek is megteszik. Mostanában főleg a zöldségekből készült saláták a népszerűek, mert számos diéta vagy egészséges étrend része […]

Dagasztás kisokos: minden, amit a folyamatról tudni érdemes

A dagasztás során alakulnak ki a sikér szálak, amelyek a kelt tészták tartását adják.  Dagasztani az élesztővel készült kelt tésztákat kell, mert ettől lesz rugalmas és levegős a tészta. Régen egyszerre több kilogramm lisztből készítettek kenyeret, a dagasztás fáradságos, nehéz munka volt. Kisebb adaggal azonban könnyebben lehet bírni.