Több mint 70 000-en gyűlnek össze a puszani igekonferenciára – A lelkipásztorok kifejezik vágyukat, hogy megosszák az inspirációt a lelkésztársaikkal

Világ

Lee elnök: „Egyesítsünk minden egyházat a kinyilatkoztatott Ige által”

Résztvevő lelkészek: „A kinyilatkoztatott ige első kézből való meghallgatása felébresztette bennem a vágyat, hogy többet tanuljak”

A hagyományos előadásokat, katonai zenekart és teherautózenekart felvonultató parádé szórakoztatta Puszan polgárait.

A „2024 Shincheonji Jelenések könyve beteljesülésének bizonyságtétele igekonferenciát” 29-én tartották Puszanban, a 25-én Maszanban megtartott eseményt követően. Több mint 70 000 ember, köztük több mint 100 lelkipásztor gyűlt össze az eseményen, ami ismét megmutatta a kinyilatkoztatott ige iránti lelkesedést.

Shincheonji Jézus Egyháza, Bizonyságtétel Sátrának Szentélye (Lee Man-hee elnök vezetésével) a puszani Andre Képzési Központban tartotta meg ezt az igekonferenciát, miután január óta folyamatosan kérték a Jongnam régió lelkipásztorai és hívői.

A Shincheonji Jézus Egyház 1984-es megalapítása óta folyamatosan tartják ezeket az országos igekonferenciákat. Lee elnök országszerte tartott Jelenések könyve szemináriumokat, hangsúlyozva a Bibliában található próféciák jelentőségét és tényleges beteljesedését.

A főszónokként Lee elnök megismételte a Jelenések könyvének fontosságát, mondván: „A hitnek a Bibliát kell követnie”, és hozzátette: „Meg kell értenünk az ige valódi jelentését, és annak megfelelően kell átalakulnunk”.

Lee elnök továbbá kifejtette: „A konkrét bizonyíték, amely igazolja, hogy ez az ige helyes-e, a valóság. Alaposan meg kell vizsgálni, hogy beteljesedtek-e a próféciák. Ha igen, akkor fel kell ismernetek és hinnetek kell bennük. Meg van írva, hogy a Jelenések könyve egész biztosan beteljesedik a maga idejében. Meg kell győződnünk, hogy bemehetünk-e a megígért üdvösségbe, amikor ezek a próféciák megvalósulnak”.

A lelkipásztorokhoz szólva Lee elnök azt mondta: „Ha meg akarjátok érteni a Shincheonji Jézus Egyház igéjét, akkor havonta, egyenként fogom elküldeni nektek. Istenben és a Biblia szavában egyesülünk, és továbbra is egyként kell összefognunk”. Hangsúlyozta: „Mi Istenben, Jézusban és a Bibliában hiszünk. Egy lelki család vagyunk, ezért szeressük egymást. Őszintén remélem, hogy ez meg fog valósulni”.

Hwang pásztor egy független felekezetből ezt mondta: „Jelenleg a koreai gyülekezetek 70%-ának nincs vasárnapi iskolája. Ebben a helyzetben ahhoz, hogy a koreai gyülekezetek növekedni tudjanak, elengedhetetlen, hogy Isten igéje, az igazság újjáéledjen.” Hozzátette: „Ha a Shincheonji Jézus Egyházát nézem, kiemelkedik, mivel folyamatosan növekszik, miközben sok protestáns egyház hanyatlik. A kinyilatkoztatott igét tanulmányozva reményt és lehetőséget látok”.

Choi lelkész, aki presbiteriánus háttérrel rendelkezik, megosztotta: „Lee elnök úr üzenetét hallgatva a prófétai könyvekkel kapcsolatos kérdőjelek a fejemben felkiáltójelekké változtak. Felkeltette bennem a vágyat, hogy többet tanuljak, és remélem, hogy más lelkészek is megtapasztalják majd a megújult szenvedélyt, mint ahogy én is tettem”.”

Sok más lelkipásztor is visszhangozta az alábbiakat: „Szeretném gyorsan megosztani a lelkipásztortársaimmal a kapott inspirációt”, és „Minden alkalommal, amikor hallom az igét, meghatódom”.

Shincheonji Jézus Egyháza egyik képviselője így nyilatkozott: „Ez az Igekonferencia megnyitotta az ajtókat a további kommunikációra több lelkipásztorral. A Biblia igéje alapján történő kommunikációval és összefogással reméljük, hogy nemcsak a vallási közösségeken belül teremthetünk harmóniát, hanem a társadalom egészére is pozitív hatást gyakorolhatunk.”

A múlt hónap végéig 727 hazai egyház írt alá egyetértési megállapodást (Memorandum of Understanding) a Shincheonji Jézus Egyházával. Nemzetközi szinten e hónap 5-ig 84 országban összesen 13 053 egyház írt alá egyetértési megállapodást. Ezek közül 43 ország 1 671 egyháza csatlakozott a Shincheonji Jézus Egyházhoz, és megváltoztatta a feliratukat.

Eközben a több mint 70 000 ember részvételével zajló Igekonferencia sikerét nagymértékben támogatták az országszerte, többek között Puszanban tartott promóciós tevékenységek. Az esemény napján hagyományos koreai előadásokat, katonai zenekarokat és teherautózenekarokat felvonultató parádékat tartottak Puszan belvárosában, amelyek szórakoztatták a polgárokat és növelték az esemény iránti érdeklődést.

Hasonlóan a Maszanban tartott Igekonferenciához, a Shincheonji Jézus Egyháza élő közvetítést biztosított YouTube-on azok számára, akik nem tudtak személyesen részt venni az eseményen. A puszani Igekonferencia élő közvetítése a YouTube-on több mint 73 300 megtekintést ért el.

Az egyik résztvevő, aki jelenlegi gyülekezeti tagként azonosította magát, a következőket mondta: „Elképesztő, hogy ennyi ember egy szívvel tud összegyűlni egy gyülekezeti közösségben. Ami a leginkább lenyűgözött, az az volt, hogy az emberek mennyire rendezettek és derűsek voltak, egészen a hulladék gondos kezeléséig.” (x)