Mini állásbörze a Műszaki Karon

Egyetem

Több mint 200 érdeklődőt, középiskolásokat, leendő és jelenlegi hallgatókat vonzott a Mini állásbörze, amelyet idén már 3. alkalommal rendezett „Megtalálod a jövőd útját” mottóval február 25-én a Debreceni Egyetem Műszaki Kara.Az érdeklődőket 22 műszaki cég – köztük az FAG, a KRONES, az NI, a HUNÉP, a BOSCH, a DKV, valamint a DIEHL Aircabin Hungary – várta gyakornoki és álláslehetőségekkel az Ótemető utcai campuson.

– A programnak köszönhetően remélhetőleg a középiskolásokat is sikerül „megfertőzni”, hogy a jövőben minél többen válasszák a műszaki pályát – fogalmazott megnyitójában Szűcs Edit. A Műszaki Kar dékánja hangsúlyozta: Debrecen hihetetlen fejlődésen megy keresztül az ide érkező, betelepülő cégek révén, és ennek köszönhetően ezek a vállalatok megteremtik a lehetőséget arra, hogy a műszaki diplomát szerző hallgatók megtalálják életpályájukat.
– A szeptemberben induló járműmérnöki szak pedig – amellyel a kar régi álma valósul meg – több cégnek, így a hamarosan induló debreceni BMW gyárnak is megfelelő szakmai utánpótlást tud majd biztosítani – tette hozzá Szűcs Edit.

A diákok a rendezvénynek köszönhetően első kézből szerezhettek ismereteket a régióban működő cégek tevékenységéről, ennek segítségével dönthetnek majd arról, melyik munkahelyen, milyen munkakörben szeretnének elhelyezkedni a diplomaszerzést követően.
A rendezvény az EFOP-3.4.4-16-2017-00023 azonosítószámú „Az MTMI szakokra való bekerülést elősegítő innovatív programok megvalósítása a Debreceni Egyetem vonzáskörzetében” című pályázat keretében valósult meg.

Sajtóiroda