Prevenciós délután

Uncategorized

A Püspökladányi Rendőrkapitányság december 4-én prevenciós délutánt tartott a Dorogi Márton Városi Művelődési Központban.

A program célközönsége a pedagógusok, a gyermekvédelemben dolgozó szakemberek, szülők voltak.

Dombi Imréné, Püspökladány Város polgármestere nyitó szavait követően Aranyi István r. ezredes a Püspökladányi Rendőrkapitányság vezetője is beszédet tartott. Mindketten hangsúlyozták, hogy a családok, pedagógusok, és az együttműködő intézmények nélkül a rendőrség bűn- és baleset-megelőzési munkája nem lehet eléggé eredményes.

A megnyitót követően Suba István r. főhadnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának főelőadója közlekedésbiztonsági előadást tartott a vendégeknek, míg Dr. Juhász Zoltán r. alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője az internet és a közösségi oldalak kontroll nélküli használatának veszélyeire hívta fel a résztvevők figyelmét. Az alezredes drogprevenciós előadásában a cél érdekében tájékoztatást adott a rendőrség új drog-prevenciós programjáról, a drogprevenciós tisztek elérhetőségéről. Az új program célja, hogy a hatékonyabb megelőzés érdekében a fiatalok szülei is ismereteket kapjanak a kábítószer-fogyasztás kockázatairól, büntetőjogi következményeiről, hogy a megelőzésben aktívan részt vehessenek.