Magyar szurkolók Boszniában

Megkönnyezték a magyar szurkolók gesztusát a bosnyákok, majd pár tucat huligán mindent tönkretett

Sport

Szívfacsaró üzenettel érkeztek a Bosznia-Hercegovina–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzésre (0–2) a magyar drukkerek. A felirattal a balkáni országot sújtó természeti katasztrófára emlékeztek: “Nyugodjanak békében az árvíz áldozatai”.

sport1.oslobodjenje.ba szerint a feliratot „vastapssal jutalmazták” a jelenlévők, néhányan „könnyekig is hatódtak”. A portál hozzáteszi, hogy a bosnyák szurkolótábor a mérkőzés lefújása után megtapsolta a magyar drukkerekkel közösen ünneplő Rossi-legénységet, amelyre reagálva Szoboszlai Dominikék a bosnyák rajongókat is megtapsolták.

Csak nem maradt el a balhé

A Magyar Nemzet úgy tudja, a meccs után körülbelül ötven magyar drukker verekedett az ellenfél huligánjaival a találkozónak otthont adó Zenica központjában, a helyi média szerint több magyarnak orvosi ellátásra volt szüksége – szúrta ki a Sportal a szurkolói balhékkal foglalkozó hooliganstv_official Instagram-oldalán.

Beszámolók szerint a 2–0-s magyar győzelemmel végződő NL-mérkőzés után a körülbelül 50 fős pécsi keménymag kíséret nélkül tartott a szállodájába. Ugyanakkor útközben, Zenica központjában a magyarok találkoztak az NK Celik helyi szurkolóival. Állítólag több percig tartó verekedés tört ki, a helyi média szerint több magyarnak orvosi ellátásra volt szüksége. Azt már a szintén drukkerek balhéival foglalkozó balkanskinavijaci teszi hozzá, hogy a rendőrök nagyon gyorsan a helyszínre érkeztek, megakadályozták a még nagyobb konfliktust, a szurkolói csoportok pedig gyorsan szétszéledtek.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 4. forduló:
Bosznia-Hercegovina–Magyarország 0–2 (0–1)
Zenica, Bilino Polje Stadion, 8392 néző, v.: Anthony Taylor (angol)
gólszerző: Szoboszlai (38., 50. – a másodikat büntetőből)
sárga lap: Katic (24.), Kolasinac (60.), Huseinbasic (75.), illetve Fiola (88.)

Bosznia-Hercegovina: Vasilj – Gazibegovic (Omerovic, a szünetben), Katic, Bicakcic, Kolasinac – Bajraktarevic, Tahirovic (Saric, 79.), Gigovic (Huseinbasic, 65.), Burnic (Tabakovic, 65.) – Hajradinovic (Basic, 79.), Dzeko

Magyarország: Dibusz – Botka, Orbán, Fiola – Bolla (Gera D., 68.), Nikitscher, Schäfer (Nagy Á., 86.), Nagy Zs. (Szűcs, 86.) – Sallai (Gazdag, 68.), Szoboszlai – Varga B. (Ádám, 78.)

Fotó: Hooligans.cz