Dzsudzsák Balázs

Dzsudzsák szerint Sallai jól döntött, hogy a Freiburgból Törökországba igazolt

Sport

Sallai Roland Dzsudzsák Balázs véleményét is kikérte, mielőtt meghozta döntését, és a Bundesligából a Galatasaray csapatához szerződött.

Dzsudzsák a török Hürryetnek adott interjút – szúrta ki a Magyar Nemzet. A DVSC csapatkapitánya elmondta, játszott a holland és az orosz bajnokságban is, tehát van összehasonlítási alapja.

“Higgye el mindenki, a török pontvadászat a legjobb a felsoroltak közül. Az országban hihetetlen fanatizmus uralkodik a futball iránt, ez nagyon jó érzés egy labdarúgónak, és nagy különbséget is jelent. Soha nem felejtem el, milyen szeretettel és tisztelettel fogadtak a szurkolók Bursában”

– nyilatkozta Dzsudzsák Balázs, aki 2011-ben sokak felhördülésére a holland PSV Eindhovenből az orosz Anzsi Mahacskalába igazolt.

A magyar válogatottsági rekorder elárulta, a Bursaspornál lényegesen nagyobb klubban is játszhatott volna, hiszen a Fenerbahce többször is bejelentkezett érte. Előbb a PSV-nél próbálkoztak – a törökök 12 millió eurót ajánlottak a magyar középpályásért –, majd 2015-ben is megpróbálták megszerezni Dzsudzsákot. Utóbbi esetben már zajlottak a tárgyalások, ám a török klub hívására igent mondott Robin van Persie, így az üzlet dugába dőlt, maradt a Bursaspor.

Dzsudzsák szerint Sallai megérdemli, hogy egy olyan topcsapatban szerepeljen, mint a Galatasaray, ahol minden feltétel adott, hogy továbblépjen a karrierjében.

“Aki hat évig a Bundesligában szerepel, mindenhol tud bizonyítani. Bebizonyította, hogy mindenhol hasznos tud lenni a karaktere miatt, éppen ezért úgy gondolom, hogy könnyű lesz beilleszkednie a Galatasaray támadójátékosai közé. Biztos vagyok benne, hogy meg fogja ugrani ezt a szintet, nagyon alázatos és szorgalmas játékos. Mindene a futball, és mindig jobb akar lenni. Jó döntés volt számára, hogy a Galatasarayhoz igazolt, biztos vagyok benne, hogy innen akár egy erősebb ligába is kerülhet, és támogatni fogom, hogy elérje a kitűzött céljait”

– mondta a DVSC középpályása.

Kapcsolódó:

Íme Dzsudzsák Balázs 26 milliós álomautója