Máté Csaba

DVSC: Máté Csaba szeretné jóvá tenni a Szpari elleni vereséget

Sport

A DVSC kispadján 3-2-es nyíregyházi vereséggel debütáló Máté Csaba szerint csapatának muszáj lesz keményebben beleállni a védekezésbe.

“Fordulatos meccs volt, egy nullánál volt labdánk a kettőhöz is, de ott nagyot mentettek a hazaiak. Sokat hibáztunk hátul, ezekre a nem kikényszerített egyéni hibákra nagyon oda kell figyelni, ezekből gólok születtek. El kell kerülni ezeket, mert ilyen sok kapott góllal nem lehet nyerni”

nyilatkozta az M4 Sportnak a Loki vezetőedzője.

A szakember szerint most mínuszrol kell tovább építkezniük.

“Nem lehet az ittenit a Fradi helyzetével összehasonlítani, nem ugyanazok a lehetőségek, a játékosok. Igyekeztünk helyzeteket kialakítani, a második félidőben többet volt nálunk a labda, volt lehetőség is, de fel kell tűrni az ingujjat és beleállni a védekezésbe, amíg ez nem történik meg, nehéz dolgunk lesz. Tudjuk, hogy csalódást okoztunk a szurkolóinknak, most mínuszról kell kezdenünk az építkezést, hiszen számunkra ez nagy veszteség, hogy itt kikaptunk, szeretnénk ezt a jövőben jóvá tenni”

– mondta Máté Csaba.

Nyíregyháza-Debrecen: 3-2. A Szpari nyerte a keleti rangadót

A Nyíregyháza vezetőedzője természetesen elégedett volt csapata teljesítményével:

“Örülök, hogy ilyen tartása volt a csapatnak, egy lecsorgó labda után hátrányba kerültünk, de éreztem a srácokban a tartást. Tudtuk, hogy sok van még hátra, ugyanúgy mentünk, sőt rá is raktunk egy lapáttal. De mondtam a csapatnak, hogy nyilván fontos a jó játék, de a legfontosabb, hogy ezt a meccset megnyerjük, a három pont miatt. Lehetett látni, hogy tiszta szívvel játszottunk, olykor szép játékkal, sok helyzettel, a végén nagyobb arányban is eldönthettük volna, de nem vagyok telhetetlen. Büszke vagyok a játékosokra, ugyanezen az úton kell tovább menni. Öröm látni, hogy ekkora boldogságot okoztunk mindenkinek, szinte felrobbant a stadion, igazi futballünnep volt”

– mondta Tímár Krisztián.