Magyar Kupa: Békéscsaba-DVSC 0-4

Sport

A Mol Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé jutásért lépett pályára a DVSC szombaton este az NB II-es Békéscsaba otthonában, ez volt a Máté Csaba vezette edzői stáb első tétmérkőzése. A tréner nem számíthatott a rehabilitációját végző Kusnyir Erik és Thor Úlfarsson mellett sérülés és betegség miatt Batik Bence, Vajda Botond és Brandon Domingues játékára sem. Csapatunk több száz debreceni szurkoló támogatása mellett feszült neki az ütközetnek a mély talajú pályán.

A klub beszámolója szerint a találkozó elején a Loki magához ragadta az irányítást, a 3. percben Dzsudzsák Balázs került helyzetbe, de felpattant előtte a labda, így nem találta el jól a játékszert. Az 5 .minutumban Megyeri Balázsnak kellett védenie bravúrral egy közeli fejest, majd megszerezte a vezetést a DVSC! A 10. percben Dzsudzsák Balázs szöglete után némi kavarodás alakult ki, Bárány Donát ébredt a leghamarabb, és 6 méterről a léc alá lőtt (0-1).

A folytatásban is a mieink domináltak, a 18. percben Szécsi Márk nem sokat tévedett, nem sokkal később Bárány Donát is csak centikkel lőtt mellé. Dzsudzsák Balázs a 26. percben viszont már tűpontosan célzott: 25 méterről, szabadrúgásból gyönyörű gólt lőtt a kapu bal oldalába, s ezzel megduplázta az előnyt (0-2). Ezt követően a szünetig inkább a párharcokról szólt a mérkőzés, több találat a pihenőig nem esett.

A második játékrész Bárány Donát lövésével kezdődött, Póser védett. A hazaiak is serényen próbálkoztak, de a Loki kontroll alatt tartotta a meccset. A 54. percben ismét Bárány Donát lőhetett volna gólt, de közelről nem talált kaput. Az 56. percben viszont igen! Csatárunk remekül érkezett egy baloldali beadásra, és az ötösről a kapuba fejelt (0-3). A továbbjutás ezzel végleg eldőlt, a hátralévő időben a DVSC újabb jó támadásokat vezetett. Az egyik ilyen alkalmával Kocsis Dominikot rúgták fel a 16-oson belül, a büntetőt a 64. percben az ezzel mesterhármast szerző Bárány Donát értékesítette (0-4).

A hajrára érkezett Szuhodovszki Soma és Victor Braga, majd Neven Djurasek, Yacouba Silue, illetve Arandjel Stojkovic is, a DVSC pedig magabiztosan nyert és jutott tovább a kupában. Folytatás jövő hét szombaton a bajnokságban Nyíregyházán.

Mol Magyar Kupa, a legjobb 32 közé jutásért.

Békéscsaba-DVSC 0-4 (0-2).

Békéscsaba, 2500 néző. Vezette: Bogár G.

Békéscsaba: Póser – Komáromi (Maronyai, 65.), Kovács G., Szabó B., Tóth M., Vólent (Sármány, 58.), Szatmári (Pelles, 58.), Mikló, Kuzma, Albert, Czékus (Zádori, 76.). Vezetőedző: Csató Sándor.

DVSC: Megyeri – Kocsis G., Dreskovic (Stojkovic, 80.), Pellumbi, Ferenczi – Lagator (Victor Braga, 67.), Dzsudzsák (Djurasek, 77.) – Kocsis D. (Szuhodovszki, 67.), Szűcs T., Szécsi – Bárány (Silue, 77.). Vezetőedző: Máté Csaba.

Gól: Bárány (10., 56., 64., az utolsót 11-esből)), Dzsudzsák (26.).

Sárga lap: Szatmári (25.), Tóth M. (60.), Mikló (74.), illetve Lagator (24.).

Fotó: dvsc.hu