Dombi Tibor ünneplés

A DVSC-ZTE mérkőzésről jelentjük: a második Dombi-beugrás is sikeres volt

Sport

A hét elején bombaként robbant a hír, hogy Szrdjan Blagojevics távozott a Loki kispadjáról az együttes szerényebb szezonkezdete után, így átmenetileg a klublegenda, Dombi Tibor kapta meg a kormánypálcát a Zalaegerszeg ellen szombaton, amíg a frissen kinevezett FTC-től érkező Máté Csaba el nem foglalja a helyét a Nagyerdei Stadion kispadján. Ezek után kíváncsi voltam, hogy a Bombázó második beugrása miként fog elsülni. 

Olcsó sör és nosztalgia a köbön

Kezdésként a Víztoronykert felé vettük az irányt, és a Match Day Fesztivál keretében a kifejezetten szurkolóbarát 590 forintos csapolt sörrel alapoztunk, amiből jó párat elfogyasztottunk, és közben egyszer-egyszer ránk is tört a nosztalgia a korábbi meccseinkből táplálkozva. Szó esett az első kupagyőztes csapatunkról és a dicsőséges aranykorról is, amiről mindig jó beszélni nekünk, lokistáknak. A hangulat fokozásául a helyszínen egy lemezlovas is zenélt, és a korábbi meccseink legjobb pillanatait egy óriás kivetítőn is lejátszották.

Az sem volt panasz, így kifejezetten jólesett a hideg nedű, majd a többi fanatikussal a stadion felé vettük az irányt, ahol a tavalyi nézőszámot sikerült is tartanunk, hiszen egy éve az azóta már távozó Kiziridisz góljával ugyancsak a zalaiak ellen megnyert találkozó alkalmával is jó ötezer körül voltunk a helyszínen. Most 5072 néző várta kíváncsian a “Sárréti Villám” tűzoltását egy ideálisnak mondható ellenfél ellen.  

Kapott gól a semmiből

Kezdés előtt a stadionban még beálltunk a sorba egy-egy sörért, majd a legnagyobb megdöbbenésünkre, amikor elfoglaltuk a helyünket azzal szembesültünk, hogy a Márton Gábor csapata megszerezte a vezetést Dénes góljával, amit a kijelzőn is lehetett látni. 0-1.Ez azért nem volt feltűnő számunkra, mivel a vendégek szurkolói alig voltak vagy tízen, így nem csaptak olyan nagy hangzavart, mintha egy Ferencváros vagy Újpest vizitált volna. A bekapott gól ellenére az alaposan felforgatott kezdőcsapatunkban helyet kapott az eltiltását letöltő Pellumbi és a sérüléséből felépülő Bárány Donát, de bemutatkozott a nyáron igazolt Batik Bence is. Érezhető volt a hátrányban játszó DVSC-n, hogy sokkal felszabadultabban játszottak a fiúk a gyepen és bátran is vállalkoztak lövésekkel is, amikkel rendre munkát adtak Gundel-Takácsnak a kapuban. Különösen Szécsi volt elemében ezekkel az első felvonásban, de a rendkívül sokat robotoló Szűcs Tamás is üde színfoltja volt az összecsapásnak. Miután Rúsz Márton lefújta az első félidőt a szünetben kialakult eszmecserék alapján én kitartottam amellett, hogy meg lehet ezt a meccset bőven fordítani csak az a kérdés, hogy mikor lőjük meg ezt az idei első gólunkat. Szerencsére nem kellett sokat várni erre azért.

Gyors egyenlítés majd jött is a vezetés

Az egyenlítésünk előtt közvetlenül a hot dogos standnál is vártuk szokás szerint a sorunkat, majd egy nagyobb hangzavarnak lettünk fültanúi, ami után gyorsan rohantunk is fel a lépcsőn, mert tizenegyest kaptunk Bárány lebirkózása miatt a sporitól. Végül nem is maradtunk le az idei első hazai gólunkról, amit Dzsudzsák Balázs több mint magabiztosan bevágott a felsőbe, amivel hatalmas kövek estek le a játékosnak és a szurkolónak is a szívéről az 54.percben. 1-1.Ezt megelőzően azonban már Lagator életerős lövése is a kapufán csattant, ami már gólt érdemelt volna önmagában.

Ha egy üzlet beindul szokták volt mondani, mert a bekapott gól után kissé megtört a Zalaegerszeg, amit jó tíz perccel később Ferenczi révén ki használtunk, aki a csapatkapitányunk mesteri passzát vágta be kíméletlenül a vendégek ketrecébe cirka hét méterről. 2-1.Ilyen egyszerű játék ez a foci nem? Eközben a lelátón a szurkolók rendületlenül biztatták a csapatot és a kispadon helyet foglaló Kicsinek is címeztek jó pár kedves szót a drukkerek egy kiírás formájában. A mérkőzés vége felé pedig a békéscsabai Magyar Kupa meccsre és a Nyíregyháza elleni idegenbeli bajnokira gondolva postáztak a rivális szurkolóknak egy két nem éppen szalonképes gondolatot, miután ezen a délutánon a vendégek keménymagjának hiányában nem volt éppen kiegyenlített a szócsata a lelátón. 

Jött a slusszpoén a végén

A ráadásban pedig aztán a harminchét éves Dzsudzsák újfent megvillant, hiszen pazar labdát varázsolt a csereként beszálló Dominguesnek a lábára, aki egy kontra után egymaga fejezte be a mérkőzést, így végérvényesen tőrt döfve a pontban reménykedő kék-fehér zalai szívekbe. 3-1.
A vége pedig Loki győzelem és fieszta lett a Nagyerdőn, ami a lefújás után is folytatódott és ennek csúcspontjaként Dombi kifutott a szurkolókhoz, és hason csúszva ünnepelt a drukkerekkel. 

A beugró Bombázó pedig hozta azt, amit vártak tőle a szurkolók, hiszen a három ponton kívül újra volt lendület és fantázia a játékunkban, amit jó lenne hétről-hétre majd látni az új vezetőedzővel, Máté Csabával is. A bajnokságban egyébként most a Nemzetek Ligája miatt kéthetes szünet lesz, így a következő erőpróba, ahogy mondottam volt a Békéscsaba elleni idegenbeli kupatalálkozó lesz szeptember 14-én este hét órától, ami Máté bemutatkozó meccse is lesz egyben a DVSC kispadján.

– Faragó László –