Ultrafutó vb

Ultrafutó vb: két magyar egyéni bronzérem és két csapatbajnoki arany a 48 órás versenyen

Sport

Egyéniben két bronzérmet, csapatban pedig két aranyat nyertek a magyarok a BUFF & GOMU 48 órás ultrafutó világbajnokságon, Balatonfüreden.

A Magyar Atlétikai Szövetség ultrafutó bizottságának hivatalos Facebook-oldala szerint Brown Viktória 405,025 kilométeres új magyar rekorddal szerezte meg a bronzérmet a nőknél, ebben a számban 435,564 kilométeres teljesítménnyel a dán Stine Rex révén új világcsúcs is született.

A férfiaknál szintén országos csúccsal lett harmadik Beda Szabolcs, aki 433,869 kilométert futott, a győzelmet pedig a lengyel Bartosz Fudali szerezte meg 447,293 km-rel.

Mindkét nem csapatversenyében – amelyben nemzetenként a két-két legjobb teljesítményt elérő versenyző eredményeinek összessége rangsorolt – magyar siker született, a nőknél Brown Viktória és Maráz Zsuzsanna, a férfiaknál Beda Szabolcs és Nemes László bizonyult a legjobbnak. Az utánpótlás korosztályokban hat aranyat, öt ezüstöt és három bronzérmet nyertek a magyarok.

A hétvégi vb-n 31 ország 118 versenyzője állt rajthoz. Az európai indulók mellett az amerikai és az ázsiai kontinensről is érkeztek futók, az afrikai nevezők azonban vízumproblémák miatt nem érkeztek meg.

A tavalyi, Glouchesterben rendezett vb-n egyéniben és csapatversenyben is magyar győzelmek születtek, akkor szintén Brown Viktória és Beda Szabolcs érte el a legjobb eredményt.