Kylian Mbappé a Real Madrid játékosa lett

Hivatalos: Kylian Mbappé a Real Madrid játékosa lett

Sport

A Borussia Dortmund felett aratott szombati BL-győzelme után újabb erődemonstrációt tartott a Real Madrid. A spanyol királyi gárda ugyanis hétfő este bejelentette: leigazolták Kylian Mbappét, a világ jelenlegi legjobb labdarúgóját.

A 25 éves francia zseni május 10-én közösségi oldalán jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg szerződését a Paris St. Germainnel, ám az, hogy hol folytatja pályafutását, csak most vált hivatalossá.

A Marca szerint a Real ötéves szerződést kötött az ingyen megszerzett támadóval, ezzel még durvább lesz a csapat támadószekciója, elég csak a szintén Aranylabda-várományos Jude Bellinghamre és Vinícius Jr-ra gondolni. Mbappé fizetésének összegét nem hozták nyilvánosságra, de a spanyol lap úgy tudja, évente 15 millió eurót fog keresni, ami mellé 100 millió eurót kaphat aláírási bónuszként.

“Egy álom vált valóra, boldog és büszke vagyok, hogy álmaim klubjához csatlakozhatok – írta az X közösségi oldalon Mbappé. – Senki sem értheti, mennyire izgatott vagyok most. Alig várom, hogy találkozzunk, madridisták, és köszönöm a hihetetlen támogatásotokat.”

 

Mbappé 2018-ban 180 millió euróért igazolt az AS Monacótól a PSG-hez, melynek színeiben az érkezése óta hatszor nyert bajnokságot, háromszor pedig Francia Kupát, emellett kétszer Ligakupát és háromszor francia Szuperkupát. A támadó ez idő alatt ötször volt a francia bajnokság gólkirálya, háromszor az év játékosa lett hazájában, a nagy áttörés, a Bajnokok Ligája-siker azonban nem jött össze a párizsiakkal. 208 mérkőzésen 256 gólt szerzett és 108 gólpasszt osztott ki a PSG-ben. Mbappé emellett 2018-ban világbajnok, négy évvel később vb-ezüstérmes volt a francia válogatottal, amelyben 77 találkozón 46 találat a mérlege, s amelynek ő a csapatkapitánya – olvasható az M4 Sport összefoglalójában.

Fotó: Instagram/Kylian Mbappé