Ferencváros BL

Orosz Pál szerint ismét jegyzett klub lett Európában a Ferencváros

Sport

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint ismét jegyzett klub lett Európában a Ferencváros, amely a nyolcaddöntőig jutott a labdarúgó Európa-ligában.

“Ez az egész magyar klubfutball számára óriási eredmény, és azt mutatja, hogy érdemes folyamatosan dolgozni, és mindig újabb célokat kitűzni magunk elé. Ismét jegyzett klub lett Európában a Ferencváros” – nyilatkozott az M1 aktuális csatornán péntek este a klubvezető. Az FTC már a csoportkör utolsó fordulója előtt biztosította első helyét, ezzel elérte, hogy az egyenes kieséses szakasz első fordulójában nem kellett pályára lépnie. A fővárosiak a nyolcaddöntőben a csütörtöki, hazai visszavágón és egy héttel korábban is 2-0-ra kaptak ki a német Bayer Leverkusentől, ezzel elbúcsúztak az európai porondtól.

“Nagyon jól helytálltunk. Figyelembe kell venni a viszonyokat, hiszen a Leverkusen egy jó formában lévő Bundesliga-csapat, mi pedig egy kicsit elfogytunk a végére” – mondta Orosz Pál. Hozzátette, a sérülések mellett Botka Endre eltiltása is sújtotta a csapatot, amelyből így hat-hét meghatározó játékos hiányzott. A vezérigazgató hangsúlyozta, teljes kerettel is nehéz dolguk lett volna, akkor sem az FTC számított volna a párharc esélyesének. Orosz emlékeztetett rá, hogy a 33 fordulóból álló hazai bajnokság mellett 16 nemzetközi mérkőzése volt az együttesnek a mostani idényben, vagyis a futballisták nagyon nagy terhelést kaptak, és néha nehéz a váltás a különböző ritmusok között.

“Mind fejben, mind fizikailag teljesen másfajta terhelést kap egy játékos egy nemzetközi meccsen, mint a legtöbb bajnoki mérkőzésen” – magyarázta. A klubvezető szerint nagyon fontos, hogy még több tapasztalatot szereztek, sikerült átlépniük a tavaszi szezonba, de jövőre mindenképpen tovább szeretnének lépni. Orosz megfogalmazása szerint természetesen jó főtáblára kerülni a Bajnokok Ligájában, de az FTC a háttere alapján egy klasszikus Európa-liga-csoportkörös csapat és klub. Ehhez kapcsolódóan leszögezte, az Európa-liga-nyolcaddöntőbe jutást nagyobb eredménynek tartja a csapat részéről, mint a BL-csoportkörbe jutást.

“Eljutottunk egy olyan szintre, ami kecsegtető, és amire lehet építeni a jövőt nézve. Még hosszú az út, sokat kell dolgozni, de én hiszem azt, hogy van még feljebb” – nyilatkozta. A műsorban elhangzott: elképzelhető, hogy az FTC-nek – bajnoki címvédés esetén – a következő idényben csak a második vagy a harmadik körben kell csatlakoznia a BL-selejtező mezőnyéhez, és a sorsolásnál kiemelt lesz.

Csercseszov jövőre a BL-ben szeretne a nyolcaddöntőbe jutni