A pandémia árnyékában is rájátszásba jutás a cél a DVTK Jegesmedvéknél

Sport

A koronavírus-járvány által befolyásolt új idényben is a rájátszásba, azaz a legjobb nyolc közé jutás a cél a szlovák jégkorongligában a DVTK Jegesmedvéknél.

Egri István, a miskolci hokiklub elnöke az M1 aktuális csatornának kiemelte: az egyenes kieséses szakasz “egy új bajnokság, ahol bármi lehet”, így mindenképp szeretnének idáig eljutni.

Elárulta: mióta elkészült a tervek szerint október 2-án kezdődő szezon sorsolása, azon dolgoznak, hogy zökkenőmentesen sikerüljön megoldani az utazásokat. Egri István hangsúlyozta: a jelenlegi járványügyi szabályozások mellett is lehet utazni oda-vissza, mivel ez számukra munkavégzés, amely akár üzleti útnak is minősülhet. Hozzáfűzte ugyanakkor: a 30 kilométeren belüli utazásról szóló szabályozásba nem minden esetben férnek bele, hiszen olykor ennél távolabbra kell menniük.

“Azt próbáljuk most megértetni a döntéshozókkal, a jogszabály alkotóival, illetve a hatóságokkal, hogy engedélyezzék számunkra ezeket a mérkőzéseket. 24 órán belül megyünk és jövünk, ugyanúgy a szlovák fél is jön és megy” – fogalmazott. Kiemelte: minden jogszabályi előírást megtartanak, így az izolációt, a fertőtlenítést vagy a csapatok szétválasztását is.

“Gyakorlatilag nem találkoznak egymással, csak a jégen” – mondta. Leszögezte: mivel mindenki teljesen fel van öltözve, és a jégpályán hideg van, így ez teljesen vírusellenes közeg. – “Nem kell félni attól, hogy ők megfertőződnek.”
Kitért rá: a magyar jégkorong és a válogatott szempontjából fontos, hogy az osztrák ligában érdekelt Hydro Fehérvár AV19 és a DVTK Jegesmedvék is részt tudjon venni a külföldi sorozatában.

Mint mondta, úgy látja, hogy ha a szlovák bajnokság leáll, akkor várhatóan a magyar bázisú Erste Liga is így tesz, amelybe – vészmegoldásként – ugyancsak nevezett a miskolci klub.