Fiatal betörőpárost fogtak el Debrecenben

Rendőrség

Egy 22 éves fiatalemberhez és a barátnőjéhez több lopás is köthető.

Összeszokott csapatként ténykedett a fiatal pár. Utolsó akciójuknál egy debreceni üzletet szemeltek ki maguknak, és szeptember 23-án éjszaka jelentek meg a bejáratánál. A fotocellás ajtót addig feszegették, amíg a férfi be nem tudta préselni magát rajta, a barátnője pedig az utcán maradt, ő figyelt. Gyors keresgélést, kutatást követően pár szépségápolási cikkel és 100 ezer forinttal a zsebükben távoztak.

Sokáig nem örülhettek a zsákmánynak, a személyleírásuk riadóláncban ment körbe a szolgálatban lévő rendőrök között, és egy járőrpár felismerte őket a belvárosban. A pénzt és az elvitt termékeket is hiánytalanul megtalálták náluk.

Gyanúsítotti kihallgatásukat követően a bűnügyesek őrizetbe vették a férfit, fiatalkorú barátnője szabadlábon védekezhet. Mint kiderült, a párhoz több hasonló betörés és besurranás köthető. Pár hét leforgása alatt hat vendéglátóegységbe vagy boltba törtek be. A Debreceni Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást velük szemben, a nyomozók kezdeményezték a férfi letartóztatását.