Bocskaikert autótolvaj

Béna autótolvajon röhög a hajdú-bihari rendőrség

Rendőrség

Vígjátékba illő autólopási kísérletet ismertet Facebook-oldalán a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség.

Mint írják, egy 30 éves férfi még tavaly ősszel bolyongott a bocskaikerti éjszakában. Nem véletlen támadt kedve a hajnali sétához, kicsit bízott abban, hogy belebotlik valamibe, amit később értékesíteni tud.

Rövid portyázást követően egy autó mellett tette le a voksát. Betörte az egyik ablakát, bemászott, majd az akciófilmekben látott – és ott oly egyszerűnek tűnő – módon, a kormány alatt található kábelek összeérintésével próbálta beindítani. Nem járt sikerrel, bár akkumulátor híján ez nem is csoda. Kedveszegetten, de átkutatta az utasteret, hátha talál benne valami értékeset. Nem talált.

Kimászott a kocsiból, majd meglátta, hogy a jármű elejéhez egy vontatókötelet rögzítettek. Ez újabb lendületet adott eredeti terve végrehajtásához, a vállára vette a kötelet és elkezdte húzni az autót. Már közel 50 métert vonszolta, amikor egy lejtőhöz érve a fizika újabb meglepetésével kellett szembesülnie. A kocsi elkezdett legurulni, és mivel senki nem ült benne, aki lefékezze, az út menti fák tudták csak megállítani.

Itt már belátta, hogy az autó ott marad, utolsó reménye a benne lévő üzemanyag lecsapolása volt. A kivitelezés itt is akadályba ütközött. Ugyan tényleg mindent megtett, de üres kézzel kellett távoznia.

A hajdúhadházi rendőrök pár héttel később elfogták, lopás miatt kihallgatták gyanúsítottként, a napokban pedig befejezték a nyomozást vele szemben.