Milliókkal vert át két debrecenit egy csaló – Franciaországban fogták el

Rendőrség

A férfi autók vásárlására és egy ház felújítására tett ígéretet. Nem tartotta be, Franciaországban fogták el.

A rendőrség közleményében felidézi, még 2018-ban és 2019-ben állapodott meg a 42 éves férfi két debreceni ismerősével. Két-két millió forintot vett át tőlük azért, hogy a kiszemelt autókat megvásárolja nekik. Egyikük, további 4,2 millió forintot adott át a meggyőző férfinak, amiért egy ingatlan felújításával bízta meg.

Hiába vártak hosszú hónapokig, a végeláthatatlan ígéreteken kívül se a gépkocsikat, se a korábban átadott pénzüket nem látták viszont, és az ingatlanon is csak minimális renoválás történt. Mint később kiderült, az egyik sértett pénzéből valóban vásárolt egy autót, azonban sose adta át neki, használta egy darabig, majd eladta.

A sértettek végső elkeseredésükben csak később tettek feljelentést a rendőrségen. A nyomozók azonosították a férfit, majd nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki vele szemben. Franciaországban a helyi hatóságok fogták el, majd kiadatási eljárásban 2023 decemberében Magyarországra szállították. A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának bűnügyesei üzletszerűen elkövetett sikkasztás és csalás bűntett miatt hallgatták ki, beismerő vallomást tett. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat megküldték az ügyészségnek.