Luxusautókkal vert át 11 embert egy debreceni férfi

Rendőrség

Tizenegy rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás miatt hallgattak ki egy debreceni férfit, aki egy év alatt 110 millió forinthoz jutott hozzá úgy, hogy nagy értékű autó- és munkagép-forgalmazónak adta ki magát – közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.

Azt írták, a 29 éves férfi nem létező, több tízmilliós luxusautókat kínált eladásra valamivel olcsóbban a piaci árnál. Vásárlói többmilliós előleget utaltak át a számlájára, de az autók nem érkeztek meg.

A tájékoztatás szerint egy másik sértett, aki 46 millió forintot küldött a férfinak, két munkagépet akart megvenni, de szintén nem történt kiszállítás.

A férfi az egyik ismerősétől 18 millió forintot vett át, és azt ígérte, az összeget kedvező hozammal “megforgatja” a jól menő külföldi vállalkozásában. A befektetett pénz ebben az esetben sem térült meg.

A Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálati osztályának nyomozói 2023 novemberében gyanúsítottként hallgatták ki a féfit, és 11 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás miatt indítottak nyomozást ellene.

Gyanú merült fel arra vonatkozóan is, hogy több hasonló bűncselekmény is a férfi nevéhez köthető, ezek felderítése az eljárás további részét képezi majd – tudatta a rendőrség.