Csaknem kétszáz határsértőt tartóztattak föl Csongrád megyében az éjszaka

Rendőrség

A magyar és cseh rendőrök a katonákkal, a pénzügyőrökkel, valamint a polgárőrökkel együttműködve elfogtak három embercsempészt és feltartóztattak 192 határsértőt Csongrád-Csanád megyében csütörtökre virradóra – közölte a rendőrség honlapján.

Az Ásotthalom, Röszke, Ruzsa, Mórahalom és Szeged közigazgatási területén feltartóztatott csoportok tagjai afgán, indiai, iraki, török, marokkói, szír és tunéziai állampolgárnak vallották magukat.

A járőrök szerdán fél 9-kor Röszke külterületén ellenőriztek egy francia személyautót és francia sofőrjét. A járműben a rendőrök 21 férfit találtak, akik magukat szír állampolgárnak vallották.

Röviddel később Balástya külterületén egy cseh gépjárművet állítottak meg, amelyet egy litván állampolgár vezetett, mellette szintén litván állampolgárságú utasa ült. A jármű rakterében a rendőrök 12 férfit találtak, akik magukat afgán állampolgárnak vallották.

A pénzügyőrök 22 óra előtt igazoltatták egy román kisteherautó román sofőrjét Balástya külterületén. A járműben 13 férfi is utazott, akik közül egy indiainak, hárman töröknek, a többiek pakisztáninak vallották magukat.

A rendőrök a három sofőrt előállították, embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellenük. “A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el” – írták.

MTI

Kép: illusztráció.