Lopott pulóverben sétált ki a pécsi áruházból

Rendőrség

A Pécsi Járási Ügyészség többszörös visszaeső férfival szemben emelt vádat, szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt.

A vádlottat a Pécsi Járásbíróság 2022. március 9-én jogerős ítéletével garázdaság vétsége miatt 6 hónap börtönre ítélte. Öt nap múlva a férfi bement egy pécsi áruházba, ahol a ruházati részlegen kiválasztott egy kapucnis pulóvert. A pulóvert bevitte magával a próbafülkébe, leszedte róla az áruvédelmi etikettet, majd felvette a ruhaneműt. A vádlott a pulóvert nem fizette ki, a pénztárt már elhagyta, amikor a biztonsági őrök megállították és bekísérték a biztonsági helyiségbe. A férfi levette a lopott pulóvert, ami azonban eladhatatlanná vált, mert megrongálódott az áruvédelmi etikett eltávolítása miatt.

A Pécsi Járási Ügyészség vádiratában arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését, 8 hónap börtön és 2 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

A vádlott feltételes szabadságra sem bocsátható, mivel a bűncselekményt a korábbi szabadságvesztésre ítélése után, a végrehajtás befejezése előtt követte el.