Kirabolta, majd bántalmazta áldozatát egy tiszakécskei férfi

Rendőrség

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai vádemelést javasolnak egy 24 éves tiszakécskei lakos ellen.

A férfi 2022. február 18-án este egy tiszakécskei kocsmában italozott, majd belekötött több jelenlévőbe, köztük egy 68 éves helybélibe is. Később az idős ember elment a mosdóba, a fiatal pedig követte, és felszólította arra, hogy adja át a pénzét. Az áldozat vonakodott eleget tenni a követelésnek, ám az elkövető verést helyezett kilátásba; ekkor a sértett jobbnak látta, ha átadja a pénze egy részét. Az agresszív fiatalember azonban tovább fenyegetőzött, így a megfélemlített időskorú újabb néhány ezer forintot vett elő. A rabló azt is elvette, majd minden előzmény nélkül bántalmazta áldozatát, akinek a verés során többek között eltört az orrcsontja.

A brutális támadó ugyan elhagyta a helyszínt, de őt a kocsmában tartózkodók közül többen ismerték, így a rendőrök azonnal a keresésére indultak. A bűnelkövető hiába próbált elbújni, az egyenruhások három nappal később megtalálták, elfogták és őrizetbe vették.

A rablással és súlyos testi sértéssel gyanúsítható férfi ügyében a nyomozás befejeződött. A jelenleg is letartóztatásban lévő rabló ellen vádemelést javasolnak, ezért az iratokat átadták az ügyészségnek.