Szándékosan egy vasúti átjáró másik oldalán várakozó járműnek hajtott az egresszív sofőr Pápán

Rendőrség

Közúti veszélyeztetés bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal az agresszív sofőrrel szemben, aki szándékosan egy vasúti átjáró másik oldalán várakozó járműnek hajtott.

A vádirat szerint a 46 éves férfi 2021. március 18-án, délután egy vasúti átjárón akart áthajtani autójával Pápán, majd félig a síneken állva úgy ítélte meg, hogy az út szűk ahhoz, hogy a szemben érkező gépkocsi mellett elférjen. Intett az út szélére lehúzódva várakozó autó sofőrjének, hogy tolasson hátra. A gépkocsit vezető nő – aki mellett két gyermeke a járműben utazott -, azonban mutatta a férfinak, hogy elfér mellette, van elég hely.

A férfi erre indulatosan kiszállt a még mindig a síneken álló járművéből, és trágárul szidta a másik sofőrt. Rácsapott annak autójára, majd miután ez is eredménytelen maradt, visszaült az autójába és szándékosan nekihajtott a szemközti járműnek, azt mintegy két méterrel hátratolva. Az autó további hátracsúszását a nő csak a kézifék behúzásával tudta megakadályozni. Mindezeket követően a vádlott elhajtott a helyszínről.

A nyomozás adatai szerint a férfi autója akadály nélkül elfért volna a sértett gépkocsija mellett, amelyben az ütközés kisebb kárt okozott.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabására, valamint a járművezetéstől történő eltiltására tett indítványt az elbírálásra illetékes Pápai Járásbíróság felé.