Vezetés közben ütötte a sofőrt egy ittas garázda egy Kalocsa környéki községben

Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 májusától egy Kalocsa környéki községben ittas állapotban többször bántalmazta élettársát, tőrt-zúzott, egyszer pedig a sértett anyjának élettársát vezetés közben ököllel ütötte, ami miatt kis híján balesetet szenvedtek.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett 2020 márciusától voltak élettársak és a nő apjának a tanyáján éltek egy Kalocsa környéki községben. A kapcsolatuk azonban 2020 májusában a vádlott italozó életmódja és agresszív viselkedése miatt megromlott.

2020 májusában a vádlott erősen ittas állapotban vitába keveredett a sértettel, majd egyszer a jobb karján megütötte, illetve a bal karját megszorította. A nő 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. 2020 júniusában a vádlott erősen ittasan, a féltékenysége miatt ismét szóváltásba keveredett a sértettel. A sértett kihívta a rendőröket, de a távozásuk után a vádlott kétszer arcon ütötte.

2020. június 27-én a vádlott berúgta a tanya bejárati ajtaját, az udvaron tört-zúzott, ami miatt a sértett elhatározta, hogy kiköltözteti a házból. Erre a férfi lerészegedett és a sértettet az udvaron megrángatta. Az erőszaknak a kiérkező rendőrök vetettek véget. Másnap a sértett elköltöztette a vádlottat a tanyáról.

2020 októberében a vádlott és a sértett kibékültek és újra összeköltöztek. A nyugalom azonban nem tartott sokáig, mert 2020. december 27-én az ittas vádlott összeveszett a sértettel. A sértett ismét úgy döntött, hogy elköltözteti a vádlottat, amihez az anyja és annak élettársa segítségét kérte. Aznap este – miközben a sértett autójával szállították az ittas férfit – a vádlott egyszer ököllel megütötte a sértett anyjának az élettársát, aki az autót vezette. Emiatt a sofőr egy rövid időre elvesztette az irányítást az autó felett, majd félreállt a gépkocsival.

Az autóból kiszállva a vádlott és a sofőr dulakodni kezdtek, ami közben a vádlott a védekező sértettet kétszer ököllel megütötte. A bántalmazás miatt a sértett könnyebb sérüléseket szenvedett. Az autóban történt bántalmazással azonban a vádlott a sofőr és az utasok (az élettársa és a nő anyja) életét, testi épségét is veszélyeztette.

A büntetett előéletű vádlottat a járási ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntetten kívül kapcsolati erőszak bűntettével, valamint garázdaság és könnyű testi sértés vétségével vádolja. Az ügyész a vádlottal szemben végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

A vádlott a bűncselekményeket egy felfüggesztett fogházbüntetés hatálya alatt követte el, ezért elítélése esetén ennek végrehajtását is el kell rendelni. A vádlott bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Kép: illusztráció.