Vasrúddal támadt a rendőrökre a Fehér megyei férfi

Rendőrség

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folytat nyomozást.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2021 áprilisában egy Fejér megyei településen, az Országos Mentőszolgálat kért rendőri segítséget egy fenyegetőző, zavartan viselkedő férfi ellátásához.

A szolgálatot teljesítő rendőrök megérkezésekor az ötvenes éveiben járó férfi az ingatlan udvarán tartózkodott, ahol az intézkedő rendőrök felszólították, hogy működjön velük együtt, ő azonban ennek nem tett eleget.

A férfi vállán hevederben egy ácskalapács volt, továbbá két, mintegy egyméteres és másfél méter hosszú vasrudat tartott magánál.

A megalapozott gyanú szerint az intézkedő rendőrök felszólították a férfit, hogy tegye le a nála lévő eszközöket, ő azonban figyelmen kívül hagyta ezt a felszólítást is. Amikor az elkövető észlelte, hogy a rendőr elővette a szolgálati könnygázspray-t, elindult  felé és a jobb kezében tartott vasrudat a válla fölé emelve célzottan a rendőr irányába dobta, ami körülbelül egy méterre esett le a rendőr előtt a földre.

Ezután a másik rendőr is az elkövető felé indult, amikor a férfi a bal kezében tartott vasrudat is eldobta úgy, hogy a rendőrnek el kellett lépnie, hogy a vasrúd ne találja el. A férfi ezután futva menekülni kezdett, majd az udvaron lévő gödörbe ugrott, ahol további támadásra alkalmas eszközök és szerszámok voltak. Végül a rendőrök megtörték a férfi ellenállását és megbilincselték.

Tekintettel arra, hogy  a férfi  a jogszerűen intézkedő rendőrök eljárását erőszakkal akadályozta, a nyomozó ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki. Az elkövető nem tett vallomást.