Meztelen fotókkal zsarolta egy ismerősét

Rendőrség

A Pécsi Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt emelt vádat egy nő ellen, aki megszerzett meztelen fotókkal zsarolta egy ismerősét.

A vádlott és a sértett a közösségi médiában ismerkedtek meg egymással, közös zenei érdeklődés miatt kerültek kapcsolatba.

A vádlott már kezdetekben álnéven tartotta a kapcsolatot a sértettel, akinek azt állította, hogy kétlaki életet él, részben Magyarországon, részben Los Angelesben, ahol egy ismert filmszínész felesége.

A későbbiekben a vádlott férfiként, álnéven regisztrált a közösségi médiában, majd ezen profillal felvette a kapcsolatot a sértettel. A vádlott álnéven egy fiatal férfiként mutatta magát és azt állította, magáról, hogy a vádlott volt barátja.

A sértett a levélváltások során úgy érezte, hogy szerelmi kapcsolat alakul ki közte és az álprofil mögött meghúzódó személy között, ezért annak kérésére magáról meztelen fényképfelvételeket küldött.

Mivel az álprofil mögött a vádlott nő állt, így ezen fényképekkel zsarolni kezdte a sértettet. Megírta neki, hogy a képek a birtokába kerültek és amennyiben nem küld a részére pénzt, úgy a képeket az ismerőseinek elküldi.

A sértett végül 80.000 forintot utalt át a vádlottnak, aki azonban további összegeket követelt tőle, ezt viszont már a sértett nem teljesítette, hanem feljelentést tett.

Az elkövető cselekménye a zsarolás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 2 – 8 évig terjedő szabadságvesztés.