Orbán Balázs

Orbán Balázs: ha szükség lesz rá, én ott leszek fegyverrel a kezemben a Corvin köznél

Ország

Nem állt szándékomban félreérthetően fogalmazni 1956 ügyében – közölte Facebook oldalán pénteken a miniszterelnök politikai igazgatója. Orbán Balázs úgy fogalmazott, ez hiba volt részéről, és elnézést kér, ha ezzel valakit megbántott.

Megerősítem, hogy ha szükség lesz rá, én ott leszek fegyverrel a kezemben a Corvin köznél” – hangsúlyozta.

Bejegyzésében azt írta, hogy nem azoknak kell megfelelnie, akik ma is a kommunista utódpártban ülnek, akik “lovasrohamot vezényeltek ellenünk” 2006. október 23-án. Azoknak sem kell megfelelnie, akiket külföldről fizetnek, és akik “csak a nőkkel szemben keménykednek” – sorolta.

Elsősorban a saját családom már nem velünk lévő tagjainak kell megfelelnem, akik életüket adták a hazáért a szovjetek elleni küzdelemben, mint egyik dédapám – hangsúlyozta a politikus. Kiemelte azt is, hogy egyik nagymamája a szabadságát adta a hazáért, amikor a kommunista rendszer koncepciós per keretében börtönbe zárta.

Az ő emlékük és minden ’56-os emléke legyen áldott!

– fogalmazott bejegyzésében Orbán Balázs.

A politikus a Facebook bejegyzéséhez fotókat is csatolt. Az egyik a Magyar Vöröskereszt Tudósító irodájának 1944-es értesítője, amely lovag Khloyber Oszkár honvéd hősi halálát közli.

A másik fotón pedig az az igazolás látható, amelyet a Budapesti Katonai Bíróság állított ki Arató Éva ügyében, 1951-ben született ítéletről.

Orbán Balázs “félreérthető” kijelentései:

Orbán Viktor tanácsadója beismerte: nem védenék meg Magyarországot egy orosz agresszióval szemben