Orbán Viktor Kötcsén

Orbán: Az egészségügyi államtitkárt akarják kioktatni?

Ország

Tüntetők fogadták Orbán Viktort a szokásos, éves kötcsei eligazítása előtt. A bekiabálókat az újságírók intették csendre, hogy a miniszterelnök számára kínos kérdésekre is válaszolhasson.

A 444.hu videójából kiderül, Orbán Bese Gergő atya melegszex-botrányával kapcsolatban úgy vélekedik:

“Az egyházi személyek ügyei az egyházakhoz tartoznak. Én is bízom a saját egyházi közösségem vezetőiben, kálvinista vagyok, de bízom a katolikus egyház vezetőiben is, hogy az ilyen helyzeteket meg tudják oldani.”

Orbán arra kérdésre, hogy miért törölték a Facebook-oldaláról a Bese Gergőt ábrázoló képeket, azt felelte: “a facebookosoktól kell megkérdezni.”

A haldokló egészségüggyel kapcsolatban csak egy visszakérdezésre futott:

“A magyar kormány egészségügyért felelős államtitkára egy volt kórházigazgató, őt akarják kioktatni egészségügyből hőmérőkkel? Viccelnek?”

– tette fel a kérdést Orbán Viktor a sajtótájékoztató egy későbbi pontján.

A szülők vitték a ventilátorokat a Debreceni Gyermekklinika kórtermébe, a Bethesda a közösségi médiában indított gyűjtést

Orbán arról is beszélt a rögtönzött sajtótájékoztatón, hogy a Fidesz–KDNP 45 százalékot kapott az európai parlamenti választáson, ezzel ők Európa legerősebb politikai szervezete. A Tisza Párt eredményéről úgy fogalmazott, hogy „volt egy választás, kaptak egy elég jelentős bizalmat, sok sikert kívánok”, majd később ugyanebben a témában megjegyezte, „45 százalékot kaptunk a választáson, a második harmincat, hol írjam alá ’26-ra ezt?”.

Arra a kérdésre, hogy Gyurcsány Ferenc vagy Magyar Péter a jobb ellenfél, a kormányfő leszögezte: jó lenne, ha ők választhatnának, de a választópolgárok döntik el.

A Tiborcz Istvántól állami pénzen, 500 millióért vásárolt irodaházakról így vélekedik:

“Minden szabályt be kell tartani, a szabályok mindenkire vonatkoznak”.

A MÁV állapotáról és Lázár Jánosról: “A leghatékonyabb miniszterünk felelős a közlekedésért, az elmúlt évtized legnagyobb szenzációját ő érte el”.

Orbán Viktor itt az országbérletre utalt, majd kifejtette: “Ha összeveti, hogy mennyi ember használta a vasutat Lázár János előtt és után, akkor megkapja a munkájának a bizonyítványát.”

Orbán Viktor azt is elárulta, hogy a kötcsei beszédében a megújulásról fog beszélni: “új világgazdaság jött létre, az új világgazdasághoz alkalmazkodnunk kell”, Orbán Viktor meggyőződése, hogy a gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hozhatja el.