Tűzijáték Budapesten augusztus 20-án

Ezt kaptuk a pénzünkért augusztus 20-án: fotókon “Európa legnagyobb tűzijátéka”

Ország

Az időjárás szeszélyeitől rettegő operatív törzs végül engedélyezte az augusztus 20-ai tűzijátékot, igaz, jó egyórás csúszásszal. Lássuk, mi sült ki belőle:

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Így fényezte magát Kovács Zoltán, az “operatív törzs” vezetője

A helyszínen az Európa legnagyobb tűzijátékát megtekintő több százezer ember tetszésnyilvánítása a bizonyíték arra, hogy érdemes volt felelősségteljes döntést hozva a tervezettnél egy órával később megtartani az ünnepi tűzijátékot – közölte Kovács Zoltán, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője a Facebook-oldalán kedd késő este.

Mint írta, az operatív törzs a biztonsági szempontokat figyelembe véve döntött úgy, hogy a tervezettnél egy órával később kezdődött el az augusztus 20-ai ünnepi tűzijáték. Erre az időjárási körülmények és a technikai előkészületek miatt volt szükség.

“A helyszínen az Európa legnagyobb tűzijátékát megtekintő több százezer ember tetszésnyilvánítása a bizonyíték arra, hogy érdemes volt ezt a felelősségteljes döntést meghozni. Köszönjük a türelmet mindenkinek!”

– közölte Kovács Zoltán.

 

Mennyibe került a 2024-es augusztus 20-ai tűzijáték?

A tavalyinál is nagyobb összeget, legalább 15 milliárdot költenek az idei Szent István Napi Programsorozatra a K-Monitor szerint.

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal legalább 12,5 milliárd forintot adott a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökségnek a rendezvények lebonyolításáért, de a tűzijáték megszervezésére további 2,4 milliárd közpénzt költhetnek el.

Az államalapításhoz kapcsolódó ünnepi események mindig kiemelt jelentőségűek, és évről évre egyre nagyobb összeget szánnak rá, annak ellenére is egy kifejezetten megosztó ügyről van.