Más gyerekét felrúgta, a sajátját félti – megszólalt Agócs Tibor karateedző

Ország

Külföldön nyaral a Yakuzák SE karateedzője, Agócs Tibor, aki egy ország haragját vívta ki azzal, hogy a szolnoki kalandparkban úgy felrúgott egy kisfiút, hogy az fejre esett.

A ATV utolérte a korábbi edzőt, így megtudta, a férfi előre befizetett nyaraláson vesz részt a családjával, de azt ígéri, áll a felelősségre vonás elé.

“Mindenkitől bocsánatot szeretnék kérni, egy olyan súlyos cselekedetet hajtottam végre, amely szégyent hozott a sporttársadalomra, éppen ezért eltávolodom ettől a világtól örökre”

– nyilatkozta az ATV Híradónak a Agócs Tibor, és hozzátette: azon dolgozik, hogy valamilyen szinten jóvá tudja tenni a történteket.

“Szerencsére az édesanya nyitott arra, hogy a fiútól is bocsánatot kérjek, és hamarosan találkozni fogok velük”

hangsúlyozta.

Novák Katalin életműdíjjal tüntette ki a szolnoki gyerekbántalmazót

A férfi elmondta, nagyon félti a családját.

“A másik oldalon, a gyerekvédők figyelmébe ajánlom: van egy gyermek, az pedig az én gyermekem. Ilyen értelemben szeretném – nem kifogásolva a rám mért büntetést, és nem kifogásolva a rám mért népharagot – őt megvédeni azoktól a méltatlan támadásoktól és üzenetektől, amelyeket kapunk”

– fogalmazott.

Megszólalt Agócs korábbi üzlettársa, Fodor Zsolt is, aki 30 éve ismeri az edzőt. Állítása szerint az férfi korábban bántalmazta őt is.

“Volt egy üzleti vitánk, utána eljött a házunkhoz, lehívott, aláírattatott velem egy papírt, majd leütött. A mai napig nem tudom, miért, bocsánatot nem kért, nem is beszéltük meg ezt”

– mondta a férfi.

Megrázó felvétel: olyan durván felrúgtak egy kisgyereket a szolnoki kalandparkban, hogy fejre esett

Agócs Tibor várható büntetés mértékéről Horváth Lóránt, az ügyvédkör elnöke elmondta, álláspontja szerint ez egy súlyos testi sértés kísérlete, és annak is egy minősített esete, mivel nagy valószínűséggel megállapítja majd a bíróság – illetve a nyomozóhatóság – azt, hogy a személy akinek a sérelmére, illetve a kiskorú akinek a sérelmére elkövették védekezésre képtelen volt, és ez minősített eset ebben a pillanatban, amely 3 éves börtönbüntetéssel büntetendő.  Mivel a gyerek a karateedző felügyeletére volt bízva, kiskorú veszélyeztetése is felmerülhet, amiért öt év szabadságvesztés is járhat.