Magyar Péter kivonult az ATV stúdiójából

Botrány az ATV-ben: Magyar Péter kivonult a stúdióból

Ország

Magyar Péter volt Rónai Egon vendége az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, de érdemi párbeszéd nem történt. A műsorvezető ugyanis azzal indított, hogy átadott Magyarnak egy mappát, amelybe kigyűjtötték, hogy hányszor hívták, hányszor szerepelt. Rónai szerint összesen hétszer volt Magyar az Egyenes Beszédben.

Magyar szerint a valóság az, hogy március 28 és május 3 között egyetlen egyszer sem hívták, amire Rónai azt mondta, ott van a mappában, hogy hívták.

Magyar ezután arról kezdett beszélni, hogy Németh Sándor, a csatorna tulajdonosa befolyásolja a műsort, ami Rónai szerint nem igaz.

Magyar folyamatosan azt kérdezte Rónaitól, hogy van-e kérdése a tegnapi választásról, mire Rónai azt mondta, ő egyetlen dolgot kér:

Ezt az áldatlan kutyakomédiát hagyjuk abba.

Erre Magyar felállt, levette a mikroportot, majd közölte:

Legjobbakat, Németh Sándort üdvözlöm.

Majd Magyar Péter elhagyta a stúdiót.

Magyar Péter Facebook-oldalán reagált, íme a Tisza Párt alelnökének közleménye:

“A múlt héten történtek ellenére elfogadtam az ATV mai meghívását, mert azt jelezték, hogy a tegnapi politikai földindulásról és a következő lépésekről fog kérdezni a riporter.

Sajnos nem ez történt. A műsorvezető, nyilván Németh Sándor csatornatulajdonos, a HIT Gyülekezete vezetője és a Fidesz megbízható kiszolgálója (és fiának, aki a csatorna igazgatója) utasítására valótlanságokat állított, többek között arról, hogy engem hányszor hívtak meg az ATV-be. Pontosan tudom, hogy egy hónapig nem hívtak, mivel az összes sms megvan a telefonomban.

Szégyellje magát, mind a Fidesz házitelevizíója, mind a műsorvezető, akinek fontosabb volt hazugságokkal védeni a védhetetlent, mint foglalkozni több, mint 1.340.000 szavazó tegnapi döntésével.

Javaslom mindenkinek, hogy messze kerülje el az ATV propagandaműsorait. Ennél még a Hírtv is jobb, mert ott legalább nem hazudják azt, hogy függetlenek.”