Novák Katalin köztársasági elnök újévi köszöntője

Pedofilbotrány: a kormánysajtó elmagyarázta, miért adott kegyelmet Novák Katalin

Ország

Óriási felháborodást keltett Novák Katalin köztársasági elnök azzal, hogy kegyelemet adott a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, akinek tudomása volt arról, hogy az igazgató több gyereket is molesztált az intézményben. Azóta több ellenzéki politikus is kommentálta az ügyet, Donáth Anna szerint például le kellene mondania a köztársasági elnöki posztjáról.

A Magyar Nemzet és a kormánypárti médiabirodalom több tagja időközben elkezdte megvédeni a köztársasági elnököt – vette észre az rtl.hu. A lap egy olyan cikket publikált, amelynek az a címe, hogy „Álhír, hogy Novák Katalin egy pedofil bűnözőnek kegyelmezett meg”. Ez persze már önmagában is sántít, mert ilyet senki nem állított, azt viszont igen, hogy a tettes bűntársát mentette fel.

A lap szerint a kegyelmet kapott igazgató a börtönben „a házirendet és a kapott utasításokat betartotta, maximálisan együttműködött”, valamint „a személyi állomány tagjaival szemben minden esetben követte a szabályokat, fenyítve nem volt, a kapcsolattartása rendezett volt.”

A Magyar Nemzet cikke még további érdemeket is sorol, például azt, hogy „az érintett személy végzettsége testnevelő tanár, fejlesztő pedagógus, síoktató, számos sportágban edzői diplomával rendelkezik, valamint erdélyi családból származik.