Szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola

Indoklás nélkül kirúgták az iskola igazgatóját, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökétől várnak segítséget a felháborodott diákok és szülők

Ország

2024. január 4. napjával a Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség Presbitériuma fenntartóként visszavonta a Szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde intézményvezetőjének, Karikó-Tóth Tibornak kinevezését – derül ki egy közleményből, amit az iskola osztott meg a Facebookon.

A döntés nagy felháborodást váltott ki a diákok és a szüleik körében. Az aHang.hu-n petíciót is indítottak, ebben azt írják, meggyőződésük, hogy Karikó-Tóth Tibor vezetése alatt az intézmény működése nem adhatott okot ilyen döntésre, nevezett személy szakmai és erkölcsi alkalmassága véleményük szerint nem megkérdőjelezhető.

“Kifejezetten kérjük a döntés visszavonását, illetve amennyiben ez alapos indokból nem lehetséges, abban az esetben kérjük, hogy az intézmény fenntartói jogát a jövőben közvetlenül a Tiszántúli Református Egyházkerület gyakorolja”

– írják,

Azt is hozzáteszik, “Karikó-Tóth Tibor több évtizede vezeti az intézményt, munkája, szakmai és erkölcsi teljesítménye, hozzáállása példaértékű. Az iskola fenntartója indoklás nélkül vonta vissza kinevezését, amelyet a szülők számára sem tartott fontosnak kommunikálni. Ez az eljárás felháborító és méltatlan mindannyiunkkal szemben”.

A hvg.hu kereste a Szentesi Nagytemplomi Református Egyházközséget, egyelőre nem kaptak választ.