Kitöltetlen "nemzeti konzultációk

Hegyekben állnak már a kitöltetlen “nemzeti konzultációk” – továbbra is gyűjtik a hulladékot

Ország

Mésfél hete nyitottak meg az aHang és az Egységes Diákfront ellenkonzultációs kampányának a leadópontjai, ahová bárki elviheti az üres konzultációs ívét. Országszerte közel 750 leadópont fogadja az üres íveket, amelyek között üzlethelyiségek, vállalkozások, magánszemélyek postaládái és civil szervezetek, valamint pártok irodái is megtalálhatók. A szervezők folyamatosan kapcsolatot tartanak a leadópontokkal, az első napokat követő adatok alapján már több tízezer üres ív érkezett meg ezekre a helyekre. A gyűjtés egészen január végéig tarti, így azok is becsatlakozhatnak, akiknek eddig még nem vitte ki a posta a konzultációs leveleket.

“Egyre többen csatlakoznak az ellenkonzultációhoz, sorra érkeznek az üres ívek a leadópontjainkra. Világossá kell tennünk, a szuverenitásunkat és az országunk jövőjét nem propaganda kérdésekkel, hanem a valódi problémák megoldásával tudjuk biztosítani. A közpénz milliárdokat elherdáló kormány persze mindent megtesz, hogy megakadályozza az akciónkat. Azonban hiába az alternatív népszavazás óta érkező lejárató cikkek és nyilatkozatok hada, a feljelentések vagy a vizsgálatok, nem fogunk meghátrálni”

– fogalmazta meg Szalóki Viktor, az aHang szóvivője.

Hajdú-Bihar megyében az alábbi helyszíneken adhatja le a szemetet:

Berettyóújfalu, Gábor Áron 11., magánlakás,

Bocskaikert, Bodai út 29/a, magánlakás,

Debrecen, Veres Péter u. 171.; postaláda,

Debrecen, Tarján u. 76., postaláda,

Debrecen, Egyetem sgt. 2., magánlakás,

Debrecen, Hadházi út 38/a 2/2, postaláda,

Debrecen, Pacsirta utca 37., magánlakás,

Debrecen, Csemete utca 4., postaláda,

Debrecen, Erzsébet. u. 34. f. 2., magánlakás,

Debrecen, István út 135. 8/69, postaláda,

Debrecen, Vécsey u. 44, postaláda,

Debrecen, Kerekes Ferenc utca 71., postaláda

A két szervezet kiemelte, hogy mindenki tud mondani legalább egy olyan ügyet – akár legyen szó az oktatásról, az egészségügyről, a lakhatásról vagy éppen a környezetvédelemről -, amely fontosabb, mint a megállás nélküli brüsszelezés, sorosozás vagy migránsozás. Az aHang és az Egységes Diákfront a következő időszakban további ügyeket fog megjeleníteni ebben a kampányban, és ezek mentén különböző szervezetekkel lép szövetségre az ellenkonzultációs folyamatban.. Az ellenkonzultációhoz csatlakozott a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd – Zöldek, a Demokratikus Koalíció, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, a Momentum Mozgalom, a Szikra Mozgalom, az MMM, az Esély Közösség és olyan országos szervezetek és mozgalmak, mint a Magyar Szakszervezeti Szövetség, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Pedagógusok Szakszervezete, a Zebraszerda, a Tanítanék Mozgalom. Mellettük pedig több száz magánszemély, helyi civil szervezet, vállalkozás és cég segíti a leadópontok biztosítását.

Kitöltetlen "nemzeti konzultációk

“Az ellenkonzultáció mozgalmi jellegét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a társadalmi szereplők – legyen szó a civil vagy a gazdasági szektorról – az ország minden pontján egyszerre mondanak nemet a kormánypropagandára. Egymillió üres ívet gyűjtünk össze a megtévesztő propaganda ellen!”

– hangsúlyozta az aHang és az Egységes Diákfront. Januárban is folytatódik az ívek gyűjtése. Azok, akik nem kaptak egyáltalán konzultációs ívet, esetleg kidobták, megsemmisítették, mielőtt elküldhették volna a szervezőknek, nekik is lehetőség nyílik hamarosan, hogy online formában nyilatkozzanak arról, hogy propaganda kérdések helyett valódi ügyekben akarnak véleményt mondani.

A szervezők az ívek összegyűjtését követően köztéri installációkkal fogják demonstrálni az üres konzultációk sokaságát, ennek pontos menetéről hamarosan beszámolnak a kezdeményező szervezetek. Ezt követően a begyűjtött konzultációs lapokat újrahasznosítják, az összegyűjtött mennyiség karbonlábnyomát pedig faültetéssel teszik jóvá. A mellékletben található képek az aHang postafiókjába érkezett ívekről készültek, ezek szabadon felhasználhatók. További kérdések és információk esetén keressen bizalommal!