Krausz Ferenc Hír TV

Krausz Ferenc a Hír TV-ben: “A tanári szakma becsületét minél előbb próbáljuk meg helyreállítani”

Ország

„Óriási a jelentősége annak, hogy ilyen kiváló tanáraink a jövőben is legyenek, és ennek megfelelően óriási a jelentősége annak is, hogy a tanári szakma becsületét minél előbb próbáljuk meg maximálisan helyreállítani” – mondta a Hír TV-nek adott interjújában Krausz Ferenc, a napokban Nobel-díjjal kitüntetett fizikus.

A 444.hu kiemeli, arról is szó esett, hogy azért a kormány is adott pénzt egy nagy projektbe, amin 4 éve dolgoznak már itthon, és Krausz szerint azt a reményt hordozza magában, hogy a jövő egészségügyét alapjaiban reformálja meg.

A műsorvezető megkérdezte Krauszt, hogy miután Magyarországon tanult, dolgozott és dolgozik is, „mennyire kell azon gondolkodni, hogy itt a feltételek megvannak, és igazából csak ha szerteágazóbb lehetőséget kapunk, akkor kell csak külföldre menni”.

Krausz erre azt mondta, nagyon nagy mértékben ténylegesen magyar díjnak tartja a Nobelt, mert a legalsó szinttől a középszinten át a felsőoktatásig fantasztikus tanároktól itt kapta meg azt az útravalót, aminek a segítségével Bécsben és Németországban elvégezhette a kísérleteit.

„Óriási a jelentősége annak, hogy ilyen kiváló tanáraink a jövőben is legyenek, és ennek megfelelően óriási a jelentősége annak is, hogy a tanári szakma becsületét minél előbb próbáljuk meg maximálisan helyreállítani”

– mondta Krausz.