Orbán Viktor kabinetvezetői értekezletet tartott

Orbán Viktor újra a tettek mezejére lépett: “Munka van!”

Ország

Megtartotta soron következő nyári kabinetvezetői értekezletét a kormány Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

A kormány döntés-előkészítő kabinetjeit vezető miniszterek áttekintették az ukrajnai (véletlenül sem orosz-ukrán – a szerk.) háborúval és a béke mielőbbi megteremtésével kapcsolatos kérdéseket valamint a brüsszeli szankciók okozta nehézségeket.

Emellett foglalkoztak az infláció letörését és a rezsicsökkentés megvédését szolgáló kormányzati intézkedésekkel is – mondta a sajtófőnök.

Orbán egy Facebook-fotóval is kényeztette híveit, és megint azt ígérte, megvédik a magyar családokat (kitől, mitől?), és “letörik az inflációt”:

Ami a tájékoztatásból kimaradt

Havasi Bertalan közleményében nem említi, hogy miért a magyar gazdaságot sújtják leginkább a “brüsszeli szankciók”, lásd a legutóbbi kimutatásban:

KSH: még mindig 20 százalék fölötti az infláció

Arról sem közölt semmit a miniszterelnök sajtófőnöke, hogy a rezsicsökkentéssel való bohóckodás helyett miért nem az EU-s átlagbér (figyelem, nem a nyugat-európai bérek!) elérését tűzték ki célul:

EU-s átlagbér