Hadházy Ákos rendőri intézkedés

Videó: így taposták a rendőrök Hadházy Ákost, sőt állítása szerint ki is röhögték

Ország

Még áprilisban készült az a felvétel, amelyen a Karmelitánál kordont bontó Hadházy Ákos és a helyszínre vezérelt készenléti rendőrök dulakodása látható. Az ellenéki országgyűlési képviselő panaszt tett, de az ügyészség szerint minden rendben volt az intézkedéssel.

“Az ügyészség szerint minden rendben volt azzal, hogy a rendőrök először fojtófogással a földre vittek, majd a tüntetőktől távolabb vonszoltak, körülálltak, hogy kívülről ne látszódjon, mit csinálnak velem: kicsavarták a kezem, a falnak szorítottak, aztán a földre fektetve percekig a vesémen térdepeltek. Szégyellem, de panaszkodtam közben, amin csak röhögtek”

– írta Facebook-oldalán Hadházy Ákos.

A képviselő közölte, a “törvénytelen eljárás” miatt feljelentést tett, amit természetesen elutasítottak, amit természetesen megpanaszol, amit természetesen el fognak utasítani. Így viszont hozzájutott az általuk készített felvételhez, amin többé-kevésbé látszik, mit csináltak vele. Az is, ahogyan az egyik “piros sipkás vitéz” azt kiabálja, hogy csak elbotlott.

A kamerát időnként szándékosan elfordítják, hogy ne engem mutasson, ezeket a részeket igyekeztünk saját felvételekkel pótolni. A felvételt nem azért teszem közzé, hogy panaszkodjak, hanem hogy két dologra képileg is felhívjam a figyelmet. Ahogy nő az emberek elégedetlensége, úgy lesz egyre agresszívabb a hatalom. Vannak kollaboráns ellenzéki politikusok, akik szerint semmi gond nincs és ez egy demokrácia. De ez a felvétel is megmutatja, hogy a demokráciából a diktatúrába vezető út egyirányú ösvény és ahogy nő az elégedetlenség, úgy fog a kormány egyre keményebb megfélemlítő eszközöket használni. Ha hagyjuk

– írja Hadházy Ákos, hozzátéve: “ezt az aljasságot csak azért tudták megcsinálni, mert nagyon kevesen voltunk ott. Ha tízezren lettünk volna, nem legénykedtek volna így. EGY embert mindig eltaposhat a hatalom, még akár százat is, de ezreket, tízezreket nem. Akkor lesz itt változás, amikor elegen belátják ezt” – hangsúlyozza az ellenzéski képviselő.