Kilőtt farkas

Kilőtt farkas: egy nyíregyházi vállalkozó lehet a tettes

Ország

Természetkárosítás bűntett miatt folyik büntetőeljárás – a sajtóhírek szerint – Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében kilőtt farkas ügyében – derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálatának MTI-hez csütörtökön eljuttatott válaszából.

A Boon.hu korábban azt írta, hogy információik szerint a Nemzeti Nyomozóiroda (KR NNI) vizsgálódik a Magyarországon kilőtt, svájci jeladóval ellátott farkas ügyében.

Az MTI-nek az ORFK megerősítette, hogy büntetőeljárás folyik az ügyben, amit a KR Nemzeti Nyomozó Iroda folytat természetkárosítás bűntette miatt. Hozzátették, hogy az ügy részleteiről az eljárás jelenlegi szakaszában nem áll módjukban tájékoztatást adni.

A boon.hu információi szerint egy nyíregyházi vadász lehetett az elkövető, akinek Borsodban is van ingatlana. A portál szerint a vadásznál már házkutatást tartottak, és több természetkárosításra utaló bizonyítékot is találtak nála.

Az ACNews hírei szerint a vadász tévedésből lőhette le a farkast: kutyának nézhette azt, és csak később vette észre, hogy farkast talált el. A jeladóját ezután levehette róla.