Böjte Csaba atya

Böjte Csaba gyerekeket vett rá, hogy imádkozzanak a terrorizmus miatt jogerősen elítélt “Budaházy bácsiért”

Ország

Böjte Csaba atya arról beszélt gyerekeknek, hogy a terrorizmus miatt jogerősen elítélt “bácsi”, Budaházy György ártatlan. De még arra is rávette őket, hogy imádkozzanak érte – vette észre a 444.hu egy azóta törölt Youtube-videóban.

Börtönben voltam és meglátogattatok

– kezdte beszédét a Máté evangéliumában olvasható újszövetségi idézettel Böjte Csaba atya, majd azzal folytatta, hogy börtönbe nemcsak fizikailag, de imádsággal is el lehet látogatni. Majd arról beszélt, hogy vannak, akik ártatlanul ülnek, és vannak, akik hibát követtek el, magyarázta Böjte a gyerekeknek, majd azt mondta nekik, hogy Budaházy “bácsi” és “az ő baráti köre” ártatlanul ülnek.

Folyik a per, hogy kimondják az ő ártatlanságukat

– értelmezte az aktuális jogi helyzetet a szerzetes a gyerekeknek.

Budaházyék ügyében március 9-án hozott jogerős, másodfokú ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla, amiben a Böjte szerint ártatlan bácsit hat évre ítélték terrorizmus miatt. Ez már megismételt eljárás volt, de Budaházyt eddig minden körben terroristának találták. Az eredeti, 2016-os elsőfokú ítélet 13 év fegyházat jelentett volna, majd, miután az azt a Fővárosi Ítélőtábla 2018-ban hatályon kívül helyezte és új eljárást rendelt el, az új eljárásban előbb 17 évet ítéltek meg, másodfokon ezt csökkentették hatra.