Borkai Zsolt jachtos kurvázása

Díszpolgári címre jelölték Borkai Zsoltot

Ország

Borkai Zsolt, Győr korábbi fideszes polgármestere a város díszpolgára lehet. Alaposan rá is szolgált erre, gondoljunk csak az adriai kurvázós kalandjára, vagy az Audinak átmutyizott földekre.

Az egykori olimpiai bajnok tornász Borkait Hajtó Péter fideszes közgyűlési képviselő jelölte Győr díszpolgárának. A jelöltek listája alapvetően titkos, ám a hvg.hu kérdésére a város fideszes alpolgármestere, Radnóti Ákos megerősítette az addigi pletykát.

Borkai Zsolt jachtos kalandja

2019 őszén, néhány héttel az önkormányzati választások előtt hoztott nyilvánosságra Az ördög ügyvédje nevű blog több felvételt arról, Borkai Zsolt és baráti köre az Adriai-tengeren prostituáltakkal hetyeg. A szigorúan 18+-os fotók és videókon egyértelműen felismerhető Borkai, valamint Rákosfalvy Zoltán ügyvéd és egyéb, tűzhöz közeli figurák.

A felvételek napvilágra kerülése után Borkai részben elismerte, hogy ő szerepel a lányokkal félreérthetetlen helyzetben, de csak azután mondott le, hogy a győriek kis többséggel újraválasztották.

Óvszerrel dobálták meg Borkai Zsoltot, aki még utoljára megdicsérte saját magát

Audis földbizniszek

Bűncselekmény hiányában a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) megszüntette azt a nyomozást, amely a győri Audi gyár logisztikai központjának létrehozása előtti földügyletek miatt, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával indult, írta meg a 24.hu.

A gyanú szerint Borkai Zsolt volt győri polgármester ügyvédje, Rákosfalvy Zoltán bennfentes információk alapján jutott hozzá területekhez, amit aztán átminősítettek, majd az autógyárnak adtak el úgy.

A lap azt írja, hogy az egyik feljelentő, Tényi István szerint

Rákosfalvy, illetve az érdekeltségébe tartozó SR Invest Kft. másfél milliárdért jutott hozzá földekhez, amelyet aztán 7 milliárdért tudott értékesíteni az Audinak.

A nyomozást megszüntető határozat indoklása szerint a Rákosfalvy, illetve érdekeltsége tulajdonába került földeket egyesítették más, önkormányzati területekkel. Az így létrejött 210 hektáros külterületi földet aztán átminősítették, majd Győr értékesítette az osztatlan közös tulajdonú terület tulajdonában lévő részét Borkai ügyvédje érdekeltségének.

Az indoklás kitér arra, hogy bár a város is rendelkezett forrással, hogy elővásárlási jogával élve önkormányzati tulajdonba kerüljön a terület, és így esetleg haszonra tegyen szert,

az önkormányzatot haszonszerzési kötelezettség nem terheli.

A nyomozás szerint ugyanakkor a tranzakciók során a város – amely a vagyonkezelői szabályok szerint járt el az ügyben – vagyona még így is gyarapodott.

Az NNI megállapította azt is, hogy Rákosfalvy 2006 óta szerződéses jogviszonyban állt az önkormányzattal, így jogszerűen juthatott az Audi terjeszkedési szándékával kapcsolatos információk birtokába.

“Azon vélelmet, miszerint Rákosfalvy Zoltánnak esetlegesen átadott információ eredményezte-e azt, hogy a megvalósítási helyszínen kockázatvállalás nélküli ingatlanfelvásárlás kezdődött, alátámasztani és adatokkal igazolni nem lehetett”

– olvasható a nyomozás indoklásában.