Balogh Csaba Göd polgármestere

Lemondott Göd polgármestere, aki az akkumulátorgyár ellen is próbált küzdeni

Ország

“Több mint három év küzdelem után mélységes fájdalommal, de le kell adnom a polgármesteri mandátumomat” – jelentette be Facebook-videójában Balogh Csaba gödi polgármester.

A 20 ezer fős Pest megyei város polgármestere tavaly lépett ki a Momentumból, azóta függetlenként vezette a települést. Balogh Csaba lemondását azzal indokolta, hogy szembe kellett néznie az igazsággal: nem tud küzdeni „a NER helyi és országos többsége ellen”. A képviselő-testületet nem tudja feloszlatni, a kormányhivatal pedig szerinte a testületben többségbe került DK-LMP-Fidesz keze alá dolgozik.

Balogh azt állítja, a DK-s képviselők bebizonyították, hogy „országosan legorbánellenesebbnek tartják magukat, valójában itt helyben bármilyen alkuba belementek a Fidesszel.” Ez is azt mutatja szerinte, hogy addig, amíg ott vannak a rendszerben, az ellenzéknek esélye sem lesz a Fidesszel szemben.

Szenvednek a gödiek az akkumulátorgyár miatt – ez lesz Debrecenben is?

Göd leköszönő polgármestere a város lakóit sújtó Samsung-akkumulátorgyár terjeszkedése ellen is. Erre a kormány úgy reagált, hogy a gyár környezetét különleges gazdasági övezetté minősítette. Ezzel elvonta Göd iparűzési adóját, és a fideszes többségű megyei önkormányzathoz irányította.