A református egyház burkoltan arra buzdítja híveit, hogy szavazzanak a Fideszre

Ország

Az Egyház vezetése arra kéri a híveket, hogy vegyenek részt a vasárnapi országgyűlési választáson és szavazzanak azokra, akik támogatják “keresztyén küldetésük betöltését”.

Az MRE négy egyházkerületének püspöke és főgondnoka az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményükben azt kérik és javasolják, hogy a református hívek azokat támogassák szavazatukkal, akik

kiállnak a teremtési renden alapuló család, férfi és nő szövetsége mellett és akik a nemzet szuverenitásáért és gyarapodásáért dolgoznak.

Azt kérik, hogy a hívek azokra adják szavazatukat, „akik támogatják keresztyén küldetésünk betöltését, a templomok építését, az egyházi iskolákban folyó nevelést, a hit- és erkölcstant, az idősek és betegek gondozását”.

Emellett kitértek a “gyermekvédelminek” mondott népszavazásra is.

Szerintük az „egyház biblikus tanítása és a józan ész alapján” a hívek válaszoljanak nemmel.

A közlemény szerint a részvétel az országgyűlési választáson „nemcsak lehetőségünk, hanem állampolgári és keresztyén kötelességünk is”, hiszen a Biblia szerint

Isten maga rendelt mindenféle hatóságot az emberiség békességének és nyugalmának megőrzésére.

Ezért a polgári kormányzat feladata, hogy Isten értékrendje szerint tegyen különbséget jó és rossz között, segítve ezzel az élet megőrzését és kibontakozását – írták.