Szorcsik Viki

Szorcsik Viki szerint öccse kínhalált halt a kórházban

Ország

Szorcsik Viki két hónapja veszítette el 37 éves öccsét, Bélát, aki szerinte kínhalált halt a kórházban az ápolók miatt.

A színésznő a Blikknek mondta el, hogy az ápolók méltatlanul bántak a testvérével, és szerinte ez is hozzájárult öccse korai halálához.

Viki testvérének többek közt májzsugorodása, veseelégtelensége volt, és olyan súlyos állapotba került, hogy otthon a szüleik már nem tudták ellátni. A család úgy gondolta, a fővárosban jobb ellátást kaphat a férfi, mint Salgótarjánban, így a színésznő öccse a Honvédkórházba került.

Ott kiderült, a szervi problémákon felül tályog van a lábán, azonnal műteni kellett. Előtte is alig tudott járni, az operáció után pedig egy harminccentis vágásnak is gyógyulnia kellett. A Honvédkórházban a szükséges protokoll után úgy döntöttek, átteszik egy másik fővárosi intézménybe, amelyről később tudtam meg, hogy csak halálsorként emlegetik…

– nyilatkozta a lapnak Szorcsik Viki, majd így folytatta:

Akkor már pelenkázni kellett az öcsémet, magatehetetlen volt. Mivel az ápolók nem figyeltek rá, nem tették rendszeresen tisztába, az ürülék belefolyt a sebbe és elfertőződött. Vérmérgezést kapott, majd kétoldali tüdőgyulladása is lett, mivel még a takaróját is elvették, éjjel pedig fázott

– mondta a színésznő, aki szerint felfoghatatlan és megbocsáthatatlan ez a bánásmód. Öccsét megalázták és lelkileg is bántalmazták a kórházban, édesanyja többször is fültanúja volt telefonon, hogy hogyan beszéltek Bélával az ápolók.

Béla egyik éjjel leesett az ágyról, utána kikötözték, pedig ezt semmi nem indokolta, nem volt erőszakos. Nem tudott enni-inni, mozogni, tisztálkodni, az ápolók pedig ezen szórakoztak. Volt, hogy Béla éjjel sírva hívta az édesanyánkat, hogy miként bánnak vele. Amikor bementem hozzá, rá sem ismertem. Nyújtotta a kezét, zokogva mesélte, hogyan bánnak vele, azt kérte, vigyük haza, mert ennél a bánásmódnál még a halál is jobb.

Szorcsik Viki öccse nem sokkal ezután hazakerült, azonban pár óra múlva fennakadt a szeme és elvesztette az eszméletét. A mentősök három órán át küzdöttek az életéért, majd a salgótarjáni kórház intenzív osztályára szállították, ahol mindent megtettek érte, de a férfi elhunyt.

A halála előtti este hívtak minket, hogy menjünk be elbúcsúzni, de akkor már nem volt magánál. Hörgött, folyt a szájából a vér. Csak fogtam a kezét és elköszöntem tőle

– nyilatkozta Viki, aki megígérte az öccsének a halálos ágyán, hogy az egész világ meg fogja tudni, hogyan bántak vele. A színésznő nem fél a következményektől sem.

Fotó: Facebook/viktoria.szorcsik