“Azért tehetik meg, mert nem ülnek olyan szép autóban, mint mi?” – Sírva bizonygatja Berki felesége, hogy ők nem büntetőfékeztek

Ország

Védi a védhetetlent?

Egy busszal volt afférja még három éve Berki Krisztiánnak, a tömegközlekedési eszköz biztonsági kamerája szerint eléggé valószínű, hogy Berki – és felesége, Renáta (Mazsi) – szándékosan lefékeztek a busz előtt, mert nem tudták megelőzni.

A büntetőfékezés (jogilag nem ezt a kifejezést használják) komoly bűncselekmény, a Fővárosi Főügyészség így írt az esetről:

A vád szerint a vádlott 2018. március 17-én Budapest III. kerületben, a Pünkösdfürdő utcában autózott. Előtte haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le- és felszálló utas hiányában nem állt ott meg. A vádlott a záróvonal és az előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt, ez azonban nem sikerült neki, vissza kellett sorolnia. Mind a vádlott, mind a busz vezetője dudáltak egymásra. A vádlott ezután feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével megelőzte a buszt, majd elé visszatért, intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt.

Mazsi úgy érezte, helyszíni videóval demonstrálnia kell, hogy ők nem hibáztak. Sírva meséli, hogy az ő szerelme nem olyan, hogy veszélyeztesse mások testi épségét, pláne nem a feleségéét, aki a mindene.

Berki felesége nem érti, milyen jogon tehetik meg a buszsofőrök, amit velük is műveltek. Talán az, hogy nem ülnek olyan szép autóban, mint ők?

Íme a videó: