Müller Cecília

Müller: változik az oltási stratégia

“Tudunk változtatni bizonyos mértékig az oltási stratégiánkon”. Ennek az a célja, hogy minél több embernek adjuk be a védőoltásnak legalább az első adagját minél rövidebb időn belül, hogy minél többen legyenek védettek, ha nem is teljes mértékben, de jelentős százalékban – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken.

Nem büntetik meg Orbánt, mert temlomban gyülekezett, és ott szabad ilyet

Legalább 200-250 ember vehetett részt meghívóval január 30-án Kriza Ákos, a fideszes miskolci polgármester emlékére szervezett templomi búcsúztatáson, ahol Orbán Viktor miniszterelnök maszk nélkül mondott beszédet a gyászolók előtt. Kriza temetésére azonban már jóval kevesebben mentek el – tudta meg a Népszava Sándor Frigyes evangélikus esperestől.

Orbán: ha az emberek Afrikából hazahozzák a vírusmutánsokat, „akkor kész vagyunk”

A miniszterelnük szerint a határoknál mindenképpen szigorítani kell, az utazásokat, főleg az Európán kívüli utazásokat radikálisan korlátozni kell, ezért kérte az operatív törzstől, hogy szigorú szabályokat dolgozzanak ki – hangzott el a miniszterelnük pénteki Kossuth rádiós interjúján.

Orbán: „Emelt szintű készültséget rendeltem el a magyar kórházakban”

A legújabb számok megerősítették, hogy a járványhelyzet drámaian romlik, ezért újra azt a számot kell nézni, hogy hány üres ágyunk van és hány kórházi ágy van felszerelve lélegeztetőgéppel, mert a szakértők egyetértenek abban, hogy a következő két hétben drasztikusan nőhet a megbetegedések száma – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.